Boek Recensie

Recensie – Het Donkere Paradijs

Recensie – Het Donkere ParadijsHet donkere paradijs (Chaos trilogie #2) by Patrick Ness
Published by Dutch Media Uitgevers on April 1st 2013
Pages: 496
Goodreads
four-stars

Een trilogie die erom SCHREEUWT verslonden te worden
Todd Hewitt is de laatste jongen in Prentisstown. Een unieke stad, want in Prentisstown klinkt continu het overheersende, schreeuwende geluid van gedachten. Alles wat leeft denkt hardop. Ook de dieren. Ook Todd. Dat is de dagelijkse orde: je kunt er niet aan ontsnappen. Er is geen privacy. Er zijn geen geheimen. Tenminste, dat denkt Todd.
Een maand voordat hij een man zal worden, stuit hij onverwacht op… stilte. Hij dacht dat dat onmogelijk was. Maar Prentisstown heeft gelogen. En met die wetenschap slaat Todd op de vlucht…
Het razend spannende, overweldigende tweede deel uit De Chaos-trilogie. Wie begint met lezen raakt hartstochtelijk verslaafd!

Deel twee van de geweldige Chaos-trilogie lag al een tijdje thuis om te lezen. Ik vond deel één, Het Mes Dat Niet Wijkt, echt prachtig, maar toch kon ik me niet aanzetten tot het lezen van deel twee: Het Donkere Paradijs. Maar niemand kan tippen aan het verhaal van Todd en Viola, in hun reis/zoektocht/vlucht in Nieuw Prentissdorp.

 

Zoals ik al zei duurde het bijzonder lang voordat ik dat begon aan dit boek, maar het was zeker de moeite waard. Ik vond het zo mooi om te lezen hoe deze twee mensen toch nog zo aan elkaar dachten terwijl ze elkaar amper mochten zien. De liefde (ja, zo noem ik het, maar ik weet niet of het nou vriendschappelijke liefde of liefdeliefde is, ik denk stiekem toch het laatste) van Todd en Viola gaat nog veel verder dan waar het stopte in deel 1. Het is gewoon 1 woord: prachtig!

Ik kan weinig zeggen over dit boek zonder iets te verklappen uit dit boek, maar ook zonder iets te verklappen uit deel 1. Todd is een geweldig personage, hij is een beetje jong (terwijl ik zijn gedachtegang niet vind kloppen met zijn leeftijd, een magere 13 jaar), maar het zou zo een fictieve crush kunnen worden. Viola vind ik ook mooi beschreven, maar soms kan ik nog steeds geen hoogte van haar krijgen en dat vind ik echt vréselijk.

Patrick Ness mag zichzelf een groot schouderklopje geven voor deze serie en ik kan niet wachten tot ik het slotdeel mag lezen.

 

four-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

1 Reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archief