Boek Recensie

Recensie – Harry Potter En De Steen Der Wijzen

Recensie – Harry Potter En De Steen Der WijzenHarry Potter en de Steen der Wijzen by J.K. Rowling, Wiebe Buddingh'
Published by De Harmonie Amsterdam on December 16th 2000
Pages: 228
Goodreads
four-stars

Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry’s hele leven: hij wordt gered door een woest figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn ouders werkelijk waren. Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9¾ belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. Daar leert hij dat niet alle tovenaars even goed zijn.

Het eerste deel van Harry Potter, éindelijk! Ik ben een van die mensen die totaal verslaafd is aan de films, maar de boeken nog nooit heeft gelezen. Daar moest verandering in komen, dus ta-daaa! Let’s get started!

Je merkt heel erg dat deel 1 kinderlijk geschreven is. Harry is jong, de doelgroep is (oorspronkelijk) ook jong. Ik zou het bijna (!) voorlezen aan mijn kleine zusje. Maar ik ben niet bang voor kinderboeken en dus vond ik dit eigenlijk heel leuk om te lezen. En vooral omdat ik weet dat je in de volgende boeken leest hoe Harry opgroeit.

Harry, Hermelien en Ron zijn een grandioos trio. Maar ook de andere personages verdienen genoeg aandacht: Draco, Marcel en de andere broers Wemel, maar ook de docenten Sneep, Hagrid en natuurlijk Perkamentus! (ja, ik irriteer me ook dood aan de Nederlandse vertalingen, sorry daarvoor). Het is meteen al zo goed uitgewerkt, je leert ze allemaal heel goed kennen.

Zweinstein… Moet ik daar nog iets over zeggen? Dat is toch de droom van elke Potter-fan? Wat zou ik daar graag heen willen! Het megakasteel met geesten, bewegende (en pratende!) schilderijen, verplaatsende trappen en overal nieuwe lokalen, nieuwe delen van het gebouw waar je geen weet van hebt. En de uilen! Het zijn mijn lievelingsdieren, dus dat is al een bijkomend voordeel!

Ik denk dat ik heel erg ga genieten van de rest van de reeks. Dit was echt een opstapje, ik hoop alleen dat het taalgebruik iets volwassener word. Verder is dit een top boek van een top reeks van een top schrijfster!

 

four-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

4 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archief