Boek Recensie

Recensie – Harry Potter En De Gevangene Van Azkeban

Recensie – Harry Potter En De Gevangene Van AzkebanHarry Potter en de Gevangene van Azkaban by J.K. Rowling, Wiebe Buddingh'
Published by Uitgeverij De Harmonie on February 16th 2000
Pages: 326
Goodreads
five-stars

Voordat Harry Potter aan zijn derde jaar op Zweinstein kan beginnen, moet hij de zomervakantie doorbrengen bij zijn gemene oom en tante en vervelende neefje Dirk. Door een magisch ongelukje komt hij 's avonds laat opeens op straat te staan. Dan blijkt, dat Sirius Zwarts, een beruchte volgeling van Voldemort, uit de gevangenis van Azkaban is ontsnapt. Hij is op de vlucht en heeft het wellicht op Harry gemunt.
Er volgt een enerverend schooljaar met nieuwe vakken als Dreuzelkunde en Zorg voor Fabeldieren, spannende Zwerkbalwedstrijden en griezelige voorspellingen. De school wordt bewaakt door Dementors, de gevreesde bewakers van Azkaban en Harry zal zijn lessen Verweer tegen de Zwarte Kunsten hard nodig hebben.

Toen ik in dit boek begon, moest ik net als bij de vorige twee boeken er een beetje inkomen. Ik vind het stuk bij de Duffelingen een beetje saai worden. Gelukkig is dit snel over door zijn ‘magische ongelukje’ en komt hij op straat te staan. Daar begint het verhaal gelukkig echt en als hij eenmaal op Zweinstein is, gaat het verhaal een stuk sneller! Het verschil met de vorige twee delen is dat Harry nu wat ouder is en ook volwassen keuzes begint te maken. Dit vond ik zelf een stuk fijner lezen, aangezien ik zelf ook iets ouder ben dan Harry in deze boeken is.

Ik moet wel elk verhaal weer wennen aan de Nederlandse namen. Ik ben de Engelse films gewend en om dan opeens de Nederlandse namen te lezen (Marcel Lubbermans, Professor Anderling, Desiderius Perkamentus en Carlo Kannewasser, serieus?!) vind ik erg lastig. Ik schiet ook vaak in de lach om de namen bij verschillende situaties.. Oeps!

Sirius Zwarts is echt één van de beste personages uit de Potter-boeken tot nu toe. Hij wint je vertrouwen, terwijl je niet eens weet of dit nu wel zo’n goed idee is. Hij is zo sterk en zo mooi beschreven… Ik denk dat ze hier een heel goed karakter heeft neergezet!

Ik vind het zo bijzonder hoe Rowling zo veel gevoelens in een boek kan stoppen. Aan het begin leek het boek een beetje saai, maar richting het einde wordt het toch een heel stuk beter. De plotwendingen en de band die je opbouwt met de karakters zijn gewoon fantastisch. Op het einde waren mijn ‘feelings’ ook echt niet meer te houden!

Maar net als je denkt dat het verhaal afgelopen is, komt Hermelien nog even om de hoek kijken om als extraatje het verhaal compleet te maken, en wat gaat dat goed! Als je gedachten nog niet van de ene naar de andere kant gingen, dan gebeurde dat hierna wel. Wat een fantastisch einde en ik kan niet wachten tot ik het volgende deel mag gaan lezen!

 

 

five-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archief