Boek Recensie

Recensie – Finding It

Recensie – Finding ItFinding It by Cora Carmack
Published by Uitgeverij Q on March 1th 2016
Pages: 283
Goodreads
three-stars

Kelsey Summers is nogal verwend en eenzaam. Ze weet niet wat ze wil met haar leven, dus gaat ze door Europa reizen, op zoek naar avontuur en zichzelf. Daar ontmoet ze de knappe, mysterieuze Jackson Hunt. Ze blijven elkaar maar tegenkomen en spreken af om een tijdje samen te reizen.Ze voelt zich enorm aangetrokken tot Jackson. Elke dag die ze samen doorbrengen in romantische Italiaanse dorpjes valt ze harder voor hem. Maar hoeveel weet ze eigenlijk van Jackson? Het lijkt erop dat hij heel wat te verbergen heeft…

Finding It mocht ik lezen voor de Young Adult Hebban Leesclub. Doordat ik me in de leesclub moet houden aan leesclubvragen, zal deze recensie iets anders zijn als dat je gewend bent van mij. Ik geef voor een deel mijn recensie zoals je hem kent, en voor het andere deel beantwoord ik de leesclubvragen.

 

 

Recensie

Met een gemengd gevoel begon ik dit boek. Deel één (Losing It) vond ik heel erg tof, deel twee (Faking It) begon wat lastig voor mij, maar bleek uit eindelijk een goed boek te zijn. Zou deel drie mijn verwachtingen aankunnen? Want ja, de verwachtingen zijn hoog.

Ik begon het boek een beetje, behoorlijk, sceptisch. Kelsey is een meisje die houdt van drinken, uitgaan en one-night-stands. Voor iedereen die mij een beetje kent: daar houd ik dus helemaal niet van. Ik vond het dus ook erg lastig om mee te gaan met haar, om te weten wat zij doet op een avond. Maar toen Hunt op haar pad kwam, werd het wel een stukje leuker. En langzaamaan merk je dat Kelsey steeds meer veranderd door het boek heen.

Het leukste aspect, naast Kelsey’s verandering, vond ik het reizen in het boek. Ik wil zo, zooooooo graag naar Praag en Boedapest, dus ik vond het echt superleuk om te lezen. De plekken worden zo geweldig beschreven dat ik elke nacht weer droomde van deze betoverende bestemmingen en dat ik meteen weer geld ben gaan sparen voor mijn citytripje. <3

Hunt is heel erg leuk, alleen je merkt meteen de terughoudendheid. Hunt wil wel, maar kan/mag op de een of andere manier niet. Maar Kelsey heeft haar zinnen op hem gezet en ja, hoe kun je dat nou weerstaan. Het boek heeft weer de nodige romantische scènes in petto en dat leest natuurlijk altijd goed weg.

Het boek was leuk om te lezen, maar minder dan de vorige twee delen. Ik miste dat stukje wat me ‘hooked’ had bij de vorige twee boeken en ik kan er niet goed op in gaan wat ik precies miste. Maar Carmack schrijft met zo veel humor en zo veel passie dat het heerlijk leest en een fijn tussendoorboekje blijkt te zijn. Mocht je nog onbekend zijn met net New Adult-genre, dan is dit een hele veilige keuze. Een keuze die eigenlijk de plank niet mis kan slaan!

 

 

 

Leesclubvragen (let op: dit deel kan spoilers bevatten!)

1. Hoe ontwikkelen de hoofdpersonages zich gedurende het verhaal? Welke van hen spreekt je het meeste aan en waarom?

Ik merkte heel erg het verschil van Kelsey aan het begin en Kelsey aan het einde van het boek. Aan het begin vond ik haar maar een beetje losbandig, bijna sletterig overkomen: alleen maar drinken en met iedereen naar bed gaan. Ik hou daar gewoon niet zo van. Maar naar het einde van het verhaal trok ze meer naar het beschaafde meisje toe waar ik wat meer van hou. Dit vond ik dus erg prettig lezen! Het verschil van Jackson aan het begin en aan het eind heb ik niet zo als ‘verandering’ ervaren, omdat ik hem aan het begin van het verhaal nog niet goed kende. Kelsey leer je meteen op de eerste bladzijde kennen, maar Jackson ontmoet ze pas na een tijdje en dan weer een tijd later leer je hem kennen, net zoals Kelsey hem leert kennen. Voor mijn gevoel is hij niet veel veranderd, alleen heeft hij steeds meer van zichzelf laten zien. 

2. Welke hoofdthema’s kun je onderscheiden? Hoe worden die uitgewerkt door de auteur?

Sowieso zijn reizen en ontdekken twee grote thema’s in het boek. Kelsey wil zo veel mogelijk bijzondere plekken en gebeurtenissen meemaken. Daarnaast is familieband een belangrijk thema. Ze is weggegaan bij haar ouders, bijna gevlucht, omdat haar familieband niet goed genoeg was/is, maar ook Jackson heeft problemen met zijn ‘familie’ die hij verloren is in het leger. Je merkt dat de auteur het belangrijk vindt dat familie in het leven van iemand bestaat. Verder gaat het vooral over jezelf leren kennen en accepteren, je verleden, je heden en je toekomst. Cora Carmack laat ons zien dat je, hoe veel je ook hebt meegemaakt en voor hoe veel dingen je ook bang bent, je altijd door moet gaan en een manier moet vinden om er mee om te gaan. 

3. Kun je de titel van het boek verklaren? Dekt de titel de inhoud van het verhaal?

Finding It is een gepaste titel voor het verhaal op verschillende manieren. Sowieso is het Kelsey’s intentie om zichzelf te vinden in de landen waar ze komt. Daarnaast zegt ze altijd wel dat ze goed af is met haar one-night-stands, maar eigenlijk is ze op zoek naar een echte, vaste relatie. Jackson is op zoek naar een manier om bij Kelsey te blijven en toch de tijd hebben om te twijfelen over zijn ‘missie’. Op het laatste rent Kelsey natuurlijk weg van Jackson en daarom moet Jackson Kelsey weer vinden.

4. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? Is deze anders dan je (van deze auteur) gewend bent?

Nee, de schrijfstijl is vrijwel hetzelfde als haar andere twee boeken. Ik merk wel dat hoe verder je leest in haar boeken, hoe dieper de schrijfstijl wordt. Ik vind haar heel erg tof schrijven, met veel humor en leuke woorden. Het is niet lastig om haar boeken te lezen, je vliegt er doorheen. Dat is gewoon haar kracht, haar manier van schrijven!

5. Wat vind je van de opbouw van het verhaal? Hoe ontwikkelt de plot zich?

Ik merkte wel dat het verhaal steeds meer diepgang kreeg verder naar het einde. Sowieso komen we steeds meer te weten over de achtergrond van Kelsey en Jackson, waardoor de personages al weer meer diepgang kregen. De spanning liep steeds verder op, al had ik vrij snel door hoe de vork in de steel zat. Ik snap precies wat de schrijfster bedoelde, al prikte ik daar iets te makkelijk doorheen. 

6. Welke elementen gebruikt de auteur om het verhaal spanning / emotie / diepgang mee te geven? Denk daarbij aan perspectiefwisselingen / flashbacks / flashforwards en keuze voor de verteller (vertelperspectief).

Eigenlijk miste ik dit een beetje in het boek. Het hele verhaal wordt geschreven uit het perspectief van Kelsey, al had ik graag wat flashbacks willen lezen van Jackson er tussendoor. Sowieso miste ik zijn hele geschiedenis een beetje. Er waren weinig flashbacks, alleen om Kelsey’s ‘probleem’ te vertellen, maar dit maakte het niet spannender. 

7. Wat is volgens jou het opvallendste element in dit verhaal?

Het opvallendste element was voor mij hoe een meisje die ik totaal niet mag opeens iemand wordt die ik wel heel leuk vind. Ik vond dit erg bijzonder om te lezen, vaak als ik een karakter niet leuk vind, blijf ik diegene niet leuk vinden. Maar Kelsey was zo slecht nog niet, uit eindelijk!

8. Heeft de auteur je kunnen raken? En op welke manier? In positieve of in negatieve zin?

Ik denk dat de auteur me niet echt heeft weten te raken. Als er meer diepgang in had gezeten, vooral in Jackson’s verhaal, had ik er veel meer uitgehaald. Het verhaal van Kelsey was schokkend, zeker, maar de schrijfster had er zo erg naar toe gewerkt dat ik het eigenlijk bijna een anticlimax vond. 

9. Denk je dat de auteur de lezer met het verhaal een boodschap heeft willen meegeven? Zo ja, welke is dat dan?

Duidelijk: het verleden is geweest, maar je moet het accepteren om door te kunnen gaan. Ik vind deze boodschap erg sterk en ik ben het er ook dubbel en dwars mee eens!

10. Welke verwachtingen had je vooraf en over dit boek en zijn die wel of niet uitgekomen?

Ehm, deels, denk ik. Deel 1 en deel 2 vond ik heel tof, dit deel vond ik iets minder. Dus de hoge verwachtingen die ik had (de hoop op een fantastisch einde), zijn misschien niet helemaal uitgekomen. Maar ik vond het wel een leuk boek om te lezen, ik heb er echt wel van genoten. Dus ach, een goede tijd hebben terwijl je een boek leest is toch ook goud waard?

three-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archieven