Boek Recensie

Recensie – Een Fakkel Tegen Het Duister

Recensie – Een Fakkel Tegen Het DuisterEen fakkel tegen het duister by Sabaa Tahir
on November 10th 2016
Pages: 464
Koop bij Bol.com
Goodreads
four-stars

Op hun vlucht dwars door het Imperium vechten Laia en Elias zich een weg naar het noorden om Laia’s broer te bevrijden uit de Kauf-gevangenis. Opgejaagd door Maskers en gemanipuleerd door de meedogenloze Commandant proberen ze hun vijanden te slim af te zijn.

Het heeft een hele tijd geduurd voordat ik aan dit deel was begonnen. Aangezien ik ‘m al in de kast had staan sinds hij was uitgekomen. Maaaar ik heb het tweede deel eindelijk gelezen, and I loved it!!

Dit boek heeft mijn verwachtingen echt waargemaakt. Ik kan daar zo blij van worden. Voordat ik aan het tweede deel van de Vuur en As serie begon, heb ik natuurlijk nog wel “even” deel 1 gelezen. Om het allemaal maar weer even op te frissen.

Ook dit deel pakt je gelijk vanaf de eerste bladzijde door de fijne schrijfwijze van Sabaa Tahir. Ze beschrijft alles precies genoeg, niet te lang niet te kort. Precies goed!

In dit boek lees je niet alleen vanuit Elias en Laia’s perspectief maar ook uit die van Helene, en dat maakt een hoop duidelijk. Je denkt vast; “drie perspectieven, is dat niet vervelend lezen?” Maar dat is echt totaal niet zo. Omdat Sabaa erg goed schrijft is het heel leuk om ook te lezen vanuit Helene’s perspectief. Hoe zij om gaat met de afgelopen gebeurtenissen en met wat haar allemaal te wachten staat.

De wereld van het Imperium wordt in dit deel heel uitgebreid met nieuwe gebieden waarvan je in het eerste deel nog niet gehoord had. Er worden steeds meer nieuwe elementen aan toegevoegd, waardoor je het gevoel krijgt alsof je er ook echt bij bent. Ook komen er veel oude maar ook nieuwe personages voorbij. Die allemaal een belangrijke rol hebben in het verhaal. Ze zijn er allemaal met een reden, laat ik het zo zeggen. Het is niet dat er nieuwe personages in het verhalen komen en daar vervolgens niets mee gedaan wordt.

De landkaart die vooraan het boek te zien is, geeft aan waar de personages zich bevinden zodat je elke keer even kan terugkijken als ze het over een bepaald gebied hebben.

Buiten alle spanning en actie om, wordt er ook veel aandacht besteed aan het emotionele vlak. Hoe de personages zich voelen, hoe ze met de verschillende situaties omgaan en hoe ze zich staande houden. Dat maakt het verhaal meer realistischer en zorgt ervoor dat het meer diepgang krijgt, in plaats van dat het alleen gefocust is op de actie. Je voelt je daardoor meer betrokken met de personages.

Heb je ook zo genoten van het eerste boek? Waar wacht je dan nog op?! Zorg dat je heel snel het tweede deel in huis haalt. Want deze serie is fantastisch! Je wordt meteen in het verhaal gezogen waardoor je het zo uit hebt! Maar vergeet niet te genieten. Het duurt nog zeker tot 2018 voordat er een derde deel uitkomt!

 

– Door: Mascha Duijn, Coffee ‘nd Cookie Gastteam  

four-stars
Back to study

Over de auteur

Chantal de Vries

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archieven