Boek Recensie

Recensie – Evermore

Recensie – EvermoreEvermore by Alyson Noel, Sandra C. Hessels
Published by Luitingh-Sijthoff on October 3rd 2012
Pages: 320
Goodreads
three-half-stars

Sinds haar ouders en zusje bij een auto-ongeluk zijn omgekomen, kan Ever aura's zien en andermans gedachten horen. Wanneer ze mensen aanraakt, ziet ze hun hele verleden. Ze doet dan ook al het mogelijke om mensen uit de weg te gaan - tot de knappe en mysterieuze Damen in haar leven komt. Hij is de enige die de chaos in haar hoofd kan laten verdwijnen en de enige die haar echt begrijpt - het is net of hij in haar ziel kan kijken. Ever wordt beetje bij beetje ingewijd in Damens wereld vol wonderen en geheimen, maar ze heeft nog steeds geen idee wie of wat hij is. Het enige wat ze zeker weet, is dat ze hopeloos verliefd op hem is.
Alyson Noël schrijft romans voor young adults en volwassenen. Ze woonde enkele jaren op Mykonos en in New York; nu woont ze in Orange County, Californië. Voor ze schrijfster werd, werkte ze onder meer als stewardess. Haar zesdelige serie De Onsterfelijken betekende haar internationale doorbraak en werd een wereldwijde bestseller-reeks.

Dit boek had ik lang geleden al een keer gelezen, maar om door te lezen in de serie, leek het me handig om hem toch nog een keer te lezen. Ik ging er dus ook vlot doorheen en had hem met een dag al uitgelezen. En hij is me weer niet tegengevallen.

Er zijn veel slechte kritieken op dit verhaal van Noël, maar ik ben er weg van. Ik kan me goed identificeren met Ever en ik vind Damen echt helemaal geweldig. Ik vind dat de personages leuk worden neergezet en er gebeurt veel in het verhaal, waardoor het vlot doorleest.

Natuurlijk zijn er ook slechteriken in het verhaal aanwezig, in dit geval 1 dame, waar ik niet teveel over uitwijk, omdat ik anders iets verklap. Ik had het vanaf het begin al in de gaten (ja, ook de eerste keer dat ik het las) en ik krijg nogsteeds de kriebels als ik haar naam zie. Maar ik moet zeggen dat het dit verhaal wel een meerwaarde geeft, zonder haar zou het Ever allemaal net iets te gemakkelijk afgaan lijkt me.

Ik vond Miles het leukste personage in het boek. Hij is altijd zo vrolijk (of dramatisch, maar met een vrolijke ondertoon) en zal Ever altijd helpen. Zelfs als er spanningen ontstaan merk je dat hij haar niet zomaar los laat. En als het in zijn leven net iets beter gaat, stroomt zijn geluk over naar jou als lezer. Ik vind dat echt super gedaan.

Ook Riley vond ik super. Op het laatst moest ik dus ook echt een traantje laten, maar dit meisje is zo sterk en zo lief. Ze komt soms wat bot over tegen Ever maar ze heeft het beste met haar voor. Ik zou enorm blij zijn met zo’n lief zusje (maar die van mij is ook super, moet ik er even bijzeggen).

Het enige echte nadeel vond ik de nadruk op seks, zeker het laatste deel van het verhaal. Het lijkt alsof hij haar pusht om verder te gaan dan ze zelf wil en dat maakte mij boos. Steeds weer deed hij iets wat zij niet fijn vond, en zei hij er expliciet bij dat hij nooit verder zou gaan dan zij wil. Maar toch probeert hij het steeds weer.

Aangezien ik deel twee ook al gelezen heb, is het lastig om nog niets te verklappen. Ik vind Evermore een echte aanrader voor mensen die houden van fantasy young adults. Als je ergens leest dat het een look-a-like is van Twilight, weet dan dat ik dat niet vindt. Niet meer dan andere boeken uit dit genre. Natuurlijk gaat het weer over een meisje die een beetje een muurbloempje is, maar enorm sterk is, en het gaat over een fantastisch leuke badboy. En een beetje voorspelbaar is het eigenlijk ook. Maar ik vond het erg vermakelijk voor tussendoor!

Dit boek kan niet tippen aan de boeken van Cassandra Clare, Suzanne Collins, Stephanie Meyer e.t.c., maar toch is het mooi geschreven en leuk om te lezen.

three-half-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archieven