Boek Recensie

Recensie – Erik Of Het Klein Insectenboek

Recensie – Erik Of Het Klein InsectenboekErik of het klein insectenboek by Godfried Bomans
Published by Boekerij on October 31st 2011
Pages: 144
Goodreads
two-stars

Het verschil tussen mensen en insecten is niet zo groot. Dat ontdekt Erik Pinksterbloem als hij op een nacht een schilderij boven zijn bed in stapt.

Nog een dun literatuurboekje, wat een beetje leek op fantasy… Het leek me wel wat. En dat het het een geschenk van mijn bibliotheek was hielp ook best wel mee. Dus ik dook op de bank met dit (oorspronkelijke) kinderboekje en ik liet me meevoeren…

En eigenlijk was het niet zo bijzonder als ik dacht. Ja, het was vermakelijk. Maar het is gewoon totaal niet mijn ding geweest. Je moet wel bedenken dat dit boekje uit 1940 komt (!) en de tekst is dus nog wel behoorlijk oubollig, maar het is wel leuk wat een fantasie deze man gehad moest hebben.

Het was voor mij zo lastig om allemaal voor te stellen hoe dit in elkaar zat dat ik er soms duizelig van werd. En het einde is helemaal verontrustend. Maar ik moet zeggen dat dit boek een hele mooie, diepe betekenis heeft. Je leert mensen kennen op een insectenmanier. Vooral materialisme en narcisme wordt goed beschreven in het boek, het is erg leuk om een bepaald type mens te herkennen aan de hand van dieren.

Ja, het was best leuk. Maar heb ik er van genoten? Dat is een te groot woord voor mij. Ik zou hem niet nog eens lezen, maar ben je op zoek naar een (verplicht) literatuurboek, dan zou ik zeggen: waarom niet? Het heeft toch maar 144 bladzijden.

 

two-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archieven