Boek Recensie

Recensie – Eleanor & Park

Recensie – Eleanor & ParkEleanor & Park by Rainbow Rowell, Annelies Jorna, Ineke Lenting
Published by Van Goor on November 20th 2014
Pages: 336
Goodreads
five-stars

Dit intrigerende boek vertelt het verhaal van de twee buitenbeentjes Eleanor en Park, tijdens één schooljaar in 1986. Ze delen hun passie voor stripboeken en muziek. Ze zijn slim genoeg om te weten dat een eerste liefde bijna nooit standhoudt, maar ook dapper en wanhopig genoeg om het te proberen.

Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om dit boek op te pakken. Ik kocht dit boek in Utrecht omdat ik er toch wel heel veel goede recensies over had gelezen, maar ik ben eigenlijk niet zo fan van die standaard cliché liefdesverhalen. Maar de liefde voor de jaren ’80 nam de overhand en toch liep ik met dit boek de boekenwinkel uit.

Ik moet zeggen dat het me heel erg is meegevallen. Door mijn middelmatige verwachtingen kwam dit verhaal beter tot z’n recht. Eleanor en Park zijn hele bijzondere karakters. Eleanor is slim en zorgzaam, terwijl Park, schatje Park, zo leuk en stoer is. Hij is eerst bang om uit de toon te vallen, maar door het boek heen groeit hij zo veel! Ze zijn zo uniek en zo goed uitgewerkt, prachtig!

Een van de weinige minpuntjes vond ik de communicatie tussen Eleanor en Park. Soms duurde het voor mij iets te lang, ze praatten te lang niet en ze praatten vooral niets uit. Ik vond het wel fijn dat de relatie niet van de ene op de andere dag geregeld was, maar toch. Soms miste ik een beetje tempo in het verhaal.

Ik kwam er op de helft van het boek achter dat ik de setting van het boek eigenlijk veel leuker vindt dan het liefdesverhaal er omheen. De stripboeken, de muziek, de andere standaard dingen uit de jaren ’80 die we nu niet meer hebben… Heerlijk! Ik las het boek ook enorm snel uit, maar het liefdesverhaal liet me een beetje hangen.

Het einde was frustrerend, vervelend.. Maar ik hou nou eenmaal van schokkende eindes, dus eigenlijk gaf het ergens ook wel een beetje voldoening. Ik weet in ieder geval dat Rainbow Rowell kan schrijven als een malle en weet hoe je het verhaal kan laten eindigen op een manier wat niemand verwacht. Komt er geen vervolg? Of een novella? Alsjeblieft?

 

five-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archief