Boek Recensie

Recensie – Did I Mention I Love You?

Recensie – Did I Mention I Love You?Did I Mention I Love You? by Estelle Maskame
on July 1st 2015
Pages: 421
Goodreads
four-stars

When sixteen-year-old Eden Munro agrees to spend the summer with her estranged father in the beachfront city of Santa Monica, California, she has no idea what she’s letting herself in for. Eden's parents are divorced and have gone their separate ways, and now her father has a brand new family. For Eden, this means she's about to meet three new step-brothers. The eldest of the three is Tyler Bruce, a troubled teenager with a short temper and a huge ego. Complete polar opposites, Eden quickly finds herself thrust into a world full of new experiences as Tyler's group of friends take her under their wing. But the one thing she just can't understand is Tyler, and the more she presses to figure out the truth about him, the more she finds herself falling for the one person she shouldn't – her step-brother.
Throw in Tyler's clingy girlfriend and a guy who has his eyes set on Eden, and there's secrets, lies and a whole lot of drama. But how can Eden keep her feelings under control? And can she ever work out the truth about Tyler?
Did I Mention I Love You is the first book in the phenomenal DIMILY trilogy, following the lives of Eden Munro and Tyler Bruce as they try to find their way in an increasingly confusing world.

 

Allereerst moet ik bekennen dat ik een beetje beïnvloed was toen ik dit boek begon met lezen. Ik heb dit boek (en deel twee) namelijk puur gekocht, omdat ik de schrijfster, Estelle Maskame, mocht ontmoeten op een onwijs gaaf boottochtje in Amsterdam, georganiseerd door uitgeverij Moon. Ik had de boeken vaak voorbij zien komen, maar het leek me een ’13-in-een-dozijn-boekje’, dus hij bungelde ergens onderaan mijn TBR. Maar als je de kans hebt om deze superleuke meid te mogen ontmoeten, dan vind ik wel dat je op zijn minst (een deel van) het boek gelezen moest hebben. Dus ik begon vol goede moed aan dit boek!

Het verhaal gaat over Eden, die gebeld wordt door haar vader (die ze overigens drie jaar lang niet gezien, gesproken of gehoord heeft) met de vraag of zij haar zomervakantie van acht weken lang bij hem zou willen zijn. Na wat twijfel zegt ze toch ja en on Santa Monica ontmoet ze haar nieuwe familie: haar stiefmoeder Ella en haar drie stiefbroers, waaronder de arrogante en afstandelijke Tyler. Voor Eden het weet, raakt ze verstrikt in het dagelijkse leven van Santa Monica en met haar nieuwe vrienden ontdekt ze steeds meer geheimen die de vriendengroep met zich meebrengt. Het grootste geheim is misschien wel de spannendste: Tyler zelf. Want waarom doet hij zo tegen haar? En waarom vindt Eden dit eigenlijk heel erg aantrekkelijk, terwijl hij haar stiefbroer is?!

Aan het begin moest ik een beetje aan Eden wennen. De situatie is nou niet bepaald ideaal, met een vader die je drie jaar niet hebt gezien én een complete bonusfamilie in één huis is toch een beetje awkward. Maar ik merkte ook dat ik vond dat Eden zich wel een beetje aanstelde soms. Voorbeeldje: ze belt haar moeder vaak (wat trouwens een leuk klein detail is in het boek), en vrij aan het begin vertelt ze dat ze het helemaal niet leuk vindt en zich verveeld. De andere kant van het verhaal is dat ze eigenlijk al lang vrienden heeft gemaakt waar ze feestjes mee heeft, terwijl ik na die acht weken misschien net met iemand heb durven praten in een nieuwe stad. Dus daaraan merkte ik dat Eden en ik misschien wel flink wat verschillen.

Ik begreep Eden wel heel goed in relatie tot haar vader. Haar vader pakt zijn vaderrol net iets te snel op en wordt soms (over)bezorgd om Eden, terwijl hij haar drie jaar lang in de steek heeft gelaten. Maar Eden probeert er het beste van te maken en laat haar vader vaak in zijn sop gaar koken. Ze zoekt nieuwe vrienden in Santa Monica en die krijgt ze: een leuk groepje van drie. Het mooie van Eden is dat ze tegen iedereen vriendelijk blijft, al heeft niet iedereen haar vriendschap verdient. Hier kom je achter als je het boek aan het lezen bent, dus ik zal verder mijn mond hier over houden!

De connectie tussen Eden en Tyler vond ik aan het begin een beetje apart, want ja, het zijn stiefbroer en stiefzus. Maar als je goed nadenkt, hebben ze helemaal geen bloedverwantschap en ze kennen elkaar nog maar net, dus het is nog zo gek nog niet. Ik kan me wel goed voorstellen dat het in het gezin bijvoorbeeld het niet zou begrijpen aan het begin. Daarbij komt nog eens dat ik Tyler in de eerste helft van het boek totaal niet kon uitstaan, dus ik vond de relatie maar helemaal niets.

Gelukkig draait dat vanaf ongeveer de helft van het boek een beetje bij en kon ik Tyler steeds meer waarderen, tot ik op het einde stiekem ook een beetje verliefd op hem ben geworden. Dit heeft Estelle naar mijn idee echt heel goed gedaan en daar ben ik blij mee, want het heeft het boek wel naar een nieuw niveau getild voor mijn gevoel.

Wanneer het einde nadert, wordt veel duidelijk. De puzzelstukjes beginnen op zijn plek te vallen en met een paar plottwists word je ook nog eens goed wakkergeschud. Ik was zelf geen fan van het einde en al helemaal niet van de epiloog (puur om de gebeurtenissen, ik ben het er niet mee eens!), maar het zet je absoluut aan tot doorlezen. Ik kan niet wachten tot ik aan deel twee kan beginnen en om te zien hoe dit verhaal verdergaat!

 

PS: Uitgeverij Moon, nogmaals heel erg bedankt voor de kans om Estelle te ontmoeten, ik heb een onwijs leuke avond gehad met iedereen en ik hoop jullie snel op een volgend event te zien!

four-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archieven