Boek Recensie

Recensie – De Studie

Recensie – De StudieDe Studie by Joelle Charbonneau, Carolien Metaal
Published by Karakter on January 28th 2014
Pages: 342
Goodreads
five-stars

Falen is geen optie…
Cia Vale heeft de spannende en uitputtende testen van het Verenigde Gemenebest overleefd en is nu samen met haar jeugdliefde Tomas, een van de twintig uitverkorenen die mag studeren aan de universiteit. Hoewel haar klasgenoten leven in een gelukzalige roes omdat hun herinneringen aan de gruwelen van de Test zijn gewist, knaagt aan Cia een onzekerheid over de toekomst. Wat is er waar van het verhaal dat ze zichzelf hoorde vertellen op de Transit Communicator?
Achterdochtig probeert Cia meer informatie te verzamelen over de universiteit, het Test-comité en haar medeleerlingen. Ondertussen moet ze er natuurlijk ook voor zorgen dat ze niet opvalt in de groep. Wanneer ze tot de ontdekking komt dat de afluister- en spionagepraktijken niet gestopt zijn na haar toetreden tot de universiteit en dat de selectie voor de verschillende studierichtingen veel weg heeft van de Test is ze vastberaden de waarheid te ontdekken. Zelfs als ze daarmee haar vrienden én familie mogelijk in gevaar brengt. Langzaam vervagen haar eigen grenzen op zoek naar de waarheid, want falen is geen optie…

Deel twee van de ge-wel-di-ge Test-trilogie! Ik weet niet of dit boek nog meer inleiding nodig heeft. Deel één vond ik al geweldig, dus ik had hoge verwachtingen van deel twee! Note: als je deel één niet gelezen hebt, zou ik deze recensie ook niet lezen, in verband met spoilers.

 

Tsja, wat zal ik zeggen. DIT WAS GEWELDIG.

Voor het eerst vond ik het vervolg beter dan het eerste deel! Ik heb het boek als een trein uitgelezen en ik kan gewoon geen slechte punten verzinnen. Jawel, één puntje dan. Ik kon de jongens die ze leerde kennen heel slecht uit elkaar houden. Enzo, Raffe, Michal, Tomas, Damone, Will. Zucht. Het zijn er zo veel ):

Maar nee. Geen minpunten. Geweldig boek. Dit moet je lezen. Ik kan écht niet wachten tot het volgende deel.

(sorry voor de korte recensie, ik heb gewoon NIETS aan te merken!)

 

five-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archief