Boek Recensie

Recensie – De Selectie

Recensie – De SelectieDe Selectie by Kiera Cass, Hanneke van Soest
Published by Van Goor on July 1th 2014
Pages: 271
Goodreads
three-half-stars

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
Maar voor America Singer is de selectie een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten om een felle strijd aan te graan voor een kroon die ze niet wil. Maar dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Ik moet zeggen: ik begon dit boek erg sceptisch. Ik ben toch eigenlijk wel te oud voor prinsessenboeken? Ook had ik al wat reacties gelezen, dat het behoorlijk cliché was en naïef en vooral heel voorspelbaar en meisjesachtig. Nou, dat klinkt écht als een boek voor mij, niet dan?

Het verhaal gaat over America (wat een naam trouwens, verwarrend als je het boek in het Engels leest?) en haar geheime liefde Aspen en de kroonprins Maxon. Maxon is op een leeftijd dat hij moet trouwen en dus organiseert het land de Selectie: een soort Big Brother-talentenshow waarin 35 meisjes uit het hele land strijden om de hand van de geliefde Maxon. America heeft drie problemen. 1: Ze wordt bijna gedwongen om mee te doen aan de Selectie door haar ouders en door Aspen. 2: Ze is verliefd op Aspen, iets wat dus een groot probleem is als je strijdt voor de liefde van een andere man. 3: Ze haat Maxon.

Cliché nummer 1: Ze wordt uitgekozen. Cliché nummer 2: Zo erg vindt ze dat niet. De rest van de cliché’s laat ik even achterwege in verband met spoilers. Laat ik het er maar op houden dat het érg cliché is.

Ze is ook behoorlijk naïef. Ze blijft maar met haar hoofd bij Aspen en geeft Maxon niet een kans en zelfs later blijft ze twijfelen en twijfelen en twijfelen. Zo vaak dat ik naar haar wilde schreeuwen van: ‘Zeur niet!’. Maar dat zou ze toch niet gehoord hebben, denk ik.

Maxon is een schatje. Dat moet ik even toegeven en ik ben bij deze dus ook team Maxon. Dat was denk ik een van de weinige pluspunten aan het boek. De momenten met hem voelt het allemaal alsof het zo hoort en dat is goed.

Dit boek is zéker niet geschikt voor de stoere chicks en de jongens onder ons. Als je niet houdt van prinsessenjurken en knappe jongens dan denk ik dat je na de eerste paar hoofdstukken wel afgehaakt zal zijn. Maar ik vond het op zich wel een vermakelijk boekje, dus deel twee ga ik wel lezen denk ik. Als ze maar wat doet aan haar naïviteit, anders haak ik ook af.

Ik geef het boek uit eindelijk 3,5 sterren, omdat ik drie sterren eigenlijk te weinig vind, maar vier te veel.

 

three-half-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

1 Reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Ik heb dit boek toentertijd met veel plezier gelezen, maar het is niet het meest diepgaande boek dat er bestaat. Het is WEL een lekker tussendoortje. De naam America is overigens bewust gekozen, dat wordt ergens in boek 3 volgens mij uitgelegd. (En het land Amerika bestaat ook niet meer, dus dat helpt ;-))

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archief