Boek Recensie

Recensie – De Schreeuwende Wenteltrap

Recensie – De Schreeuwende WenteltrapDe schreeuwende wenteltrap by Jonathan Stroud
Published by LS Amsterdam on July 17th 2015
Pages: 368
Goodreads
five-stars

Overdag is er niets aan de hand. ’s Nachts komen kwade geesten tevoorschijn…
Het kleinste, meest ongeorganiseerde, maar zonder twijfel allerbeste bureau dat op geesten jaagt is Lockwood & Co. Medewerkers: de charismatische eigenaar Anthony Lockwood, boekenwurm George Cubbins en nieuwkomer Lucy Carlyle.
De drie staan voor hun moeilijkste klus tot nu toe. Het beruchte landgoed Combe Carey Hall moet geestvrij worden gemaakt. Geen van de vorige geestenjagers is ooit teruggekeerd. Anthony, Lucy en George moeten al hun talenten inzetten om te strijden tegen de geest van de Schreeuwende Wenteltrap en… om in leven te blijven.

Ik mocht dit boek lezen in samenwerking met uitgeverij Luitingh-Sijthoff en wat was ik blij dat ik dat mocht doen! Dit is het eerste boek in een trilogie die geweldige rankings krijgt op Goodreads, dus toen ik dit boek eindelijk in handen had, begon ik meteen met lezen.

Het boek is opgedeeld in een aantal delen en dat wekt altijd meteen mijn aandacht. Ik ben zelf erg gestructureerd en het is voor mij dus erg prettig om te werken met verschillende delen en hoofdstukken van een boek. Dit kwam in dit boek ook erg goed tot zijn recht! Zo had ik namelijk in het eerste deel van het boek, het ‘nu’, meteen een enorm gevoel van nieuwsgierigheid. Het begin vond ik alleen wat verwarrend, het leek een beetje of ik een boek in de serie had gemist, zeg maar. Gelukkig werd dit in deel twee van het boek een stuk duidelijker!

Na een lange maar goede intro begon het verhaal echt en meteen kreeg ik de kriebels: waar gaat dit boek heen? Waarom doet Lockwood zo raar? En wat is er aan de hand met Lucy en een bepaalde geest? Het was echt heel erg spannend, maar echt eng wilde ik de eerste helft van het boek niet noemen.

De personages zijn allemaal erg bijzonder, maar heel erg leuk. Zo vond ik Lucy soms wat vreemd doen (lees: vreemde keuzes maken en dingen denken die ik op dat moment totaal niet had gedacht), maar ook Anthony is een beetje gek. Maar begrijp me niet verkeerd: dit vond ik echt super leuk! Eindelijk eens normale personages en niet van die veel te ver geromantiseerde typjes die alles moeten kunnen. Heerlijk.

Stroud schrijft op een hele bijzondere manier. Op zich is het verhaal al origineel genoeg, maar zijn woordkeuze op bepaalde momenten maakt het voor mij nog leuker om zijn boek te lezen. Hij laat je voelen dat er iets mis is in een situatie, maar hij zegt niet wat er is. Dit maakt het net een detective voor young adults, wat een geniaal idee!

Het einde van het verhaal werd serieus best eng en de ontknoping is echt fantástisch. En als je dacht dat het na het einde gedaan was: verkeerd gedacht! Want in de epiloog van dit boek laat Stroud je al een beetje proeven aan het tweede boek (De Fluisterende Schedel, net in het Nederlands uitgekomen) en dat is nu al zó spannend dat ik niet kan wachten op dit boek! Ik heb in tijden niet zo’n goed boek gelezen, hier was ik echt even aan toe.

 

five-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archief