Boek Recensie

Recensie – De Ruïnes Van Gorlan

Recensie – De Ruïnes Van GorlanDe ruïnes van Gorlan by John Flanagan
Published by Gottmer on January 1st 2009
Pages: 286
Goodreads
four-stars

Will is klein voor zijn leeftijd, maar razendsnel en niet dom. Zijn hele leven heeft hij ervan gedroomd om ridder te worden, net als zijn vader, die hij nooit heeft gekend. Hij is dan ook hevig teleurgesteld als hij afgewezen wordt voor de krijgsschool van kasteel Redmont. In plaats daarvan wordt hij toegewezen aan Halt, de mysterieuze Grijze Jager wiens grootste talent lijkt te zijn dat hij zich onopvallend door het rijk kan verplaatsen. Met eniege weerzin leert Will om de geheime wapens van de Grijze Jagers te gebruiken: pijl en boog, een onopvallende camouflagecape en een eigenwijze kleine pony. Ook al verlangt Will hevig naar een zwaard en een stoer strijdpaard, als hij samen met Halt op een geheime missie gaat om de moord op de koning te voorkomen, komt hij erachter dat de wapens van de Grijze Jagers zo slecht nog niet zijn...

 

 

Dit kleine boekje trok mijn aandacht toen ik in een andere bibliotheek was dan normaal. Ik las al vaker wat recensies van dit verhaal en die waren negen van de tien keer positief. Ik begon net aan mijn nieuwe challenge, maar besloot deze nog snel ervoor te lezen. En snel is ook zeker gelukt, na een dag had ik hem uit.

Ik moet zeggen dat het even duurde voor ik Will accepteerde als hoofdpersoon. Ik vond hem iets te naïef en ik kon me niet goed met hem identificeren. Maar na een tijdje vond ik hem wel oké en wilde ik wel graag weten welke grote rol hij ging spelen in het verhaal. En dat wordt een grote rol, geloof me.

Het boek is geschreven met genoeg humor. Flanagan weet hoe hij de lezer kan pakken en kiest de goede woorden en zinnen. Vooral de pony van Will vond ik een geweldig personage, al doet hij niet zo heel veel. Het is gewoon een mooie toevoeging, een klein stukje humor.

Ik vond het wel leuk dat niet alleen Will gevolgd wordt. Ook een ander personage wordt gevolgd en later merk je waarom. Dit houdt de afwisseling in het verhaal in stand en maakt het net wat spannender.

De reden waarom ik dit boek 4 sterren heb gegeven, is omdat ik het een vermakelijk boek vond, maar een beetje gek werd van de onderliggende adviezen die erin gestopt zijn: met twee woorden praten, respect voor ouderen hebben, etc. Het is echt te merken dat dit eigenlijk een kinderboek is, maar het is wel leuk om te lezen!

 

four-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archieven