Boek Recensie

Recensie – De Huwelijksval

Recensie – De HuwelijksvalDe Huwelijksval by Jennifer Probst, Ineke de Groot
Published by Boekerij on March 15th 2013
Pages: 256
Goodreads
four-stars

Italiaanse miljonair zoekt nepverloofde. Als tegenprestatie tot alles bereid Om gehoor te geven aan de wens van zijn overleden vader is de onweerstaanbare miljonair Michael Conte op zoek naar een verloofde. Een bruid die bij zijn traditionele Italiaanse familie past. En hij heeft haast, want alleen als hij verloofd is, mag zijn zus trouwen.In het geheel niet van plan zich echt vast te leggen, vraagt hij de vurige en eigenzinnige fotografe Maggie Ryan ten huwelijk. Als zij ermee instemt zijn `verloofde te zijn tijdens een tripje naar Milaan, belooft hij niet meer te flirten met Maggies beste (en getrouwde) vriendin Alexia.Maar eenmaal in Italië spatten de vonken ervan af tussen Michael en Maggie. Krijgt deze verbintenis een hartstochtelijke wending, of strooit de lust hun zand in de ogen en is het huwelijk uiteindelijk toch een val?

Na deel 1 (Het Huwelijkscontract) heb ik gezworen dat ik deel twee niet zou lezen omdat ik hem echt wel heel fout vond. Maar toen ik hem in de bieb zag liggen kon ik het niet laten, ook gewoon omdat het heerlijke chicklits zijn. Van het een kwam het ander en na ee dag had ik ook deel 2 gelezen. Lees hier de recensie.

 

Hetzelfde concept, bijna dezelfde mensen. Je kunt dit boek apart lezen of als serie, maar het is geen doorlopend verhaal (tot nu toe), de personages komen alleen in andere boeken ook voor. Misschien maakt dat dit boek juist zo leuk. Het is wel behoorlijk voorspelbaar, maar toch wil je doorlezen en kijken hoe het nu eigenlijk écht afloopt.

Ik vond Maggie alleen vreselijk. Aan het einde van het boek, toen ze een iets bekende tegenover Michael, had ik pas wat sympathie voor haar, omdat daar duidelijk wordt wat haar verwende gedrag te betekenen heeft. Toen ze daarna nog geen steek veranderde, was ik er echt even klaar mee. Ik vond haar gewoon een beetje een trut.

Michael vond ik wel super, hij doet zo zijn best om het haar naar de zin te maken, behalve het feit dat hij graag de overhand heeft. Dit maakte hem juist realistisch en ik ben blij dat Probst dit heeft gecreëerd.

Als je eens een dagje aan het strand wil wegdromen bij een (misschien wel iets té) romantische chicklit en niet vies bent van veel details, kies dan voor deze serie.

 

four-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archief