Boek Recensie

Recensie – Carrie

Recensie – CarrieCarrie by Stephen King, Ingrid Nijkerk
Published by Luitingh-Sijthoff on January 1st 1996
Pages: 206
Goodreads
three-stars

Stephen Kings debuutroman Carrie is het verhaal van een meisje Carrie, slachtoffer van veel wrede tiener-plagerijen. Door intense concentratie kan ze echter dingen haar wil opleggen. Steeds heeft ze deze gave in bedwang kunnen houden, maar een laatste kwelling doet alle opgekropte agressie in haar ontladen, met fatale gevolgen...

*tromgeroffel*…. Mijn allereerste Stephen King-boek is geworden….. Carrie! Hoe kan het ook anders, zijn allereerste boek is ook mijn allereerste boek. Ik wilde al heel lang beginnen aan het ouvre van King, maar die is zó groot en (naar horen zeggen) ook zó goed, dat ik heel moeilijk kon kiezen. Dit was toch wel een goede keuze, denk ik!

Het verhaal achter Carrie is echt geweldig verzonnen: een meisje met telekinese. Dat vind ik enorm interessant en dat was ook een van de redenen dat ik voor Carrie heb gekozen. Ik had ook wel voorstukjes van de film(s) gezien (die ik trouwens ook allebei heb gezien nu), maar toch wist ik niet goed wat ik moest verwachten.

Het is vreselijk om mee te leven met Carrie. Je staat soms op het punt om te huilen, te schreeuwen. Maar het lijkt zo mooi, naar het schoolfeest met de knappe Tommy Ross… Het is allemaal niet zo mooi als het lijkt.

Het verhaal is apart geschreven, het ‘nu’ wordt afgewisseld met stukken uit boeken, tijdschriften en kranten die na het ‘ongeval’ zijn gepubliceerd. Zo weet je al een beetje wat er gaat gebeuren voor het Carrie echt is overkomen in het ‘nu’. Dat is soms heel hinderlijk, maar na een tijdje raak je er aan gewend. Verder is het taalgebruik soms wel lastig, maar het is ook een wat ouder boek en is King toch een graadje hoger dan de young adult-boeken die ik normaal lees.

Al vond ik Carrie ‘wel leuk’, ik wil wel zeker weten meer van Stephen King lezen. En dat is mooi, omdat ik bezig ben aan een Stephen King-challenge!

 

 

three-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archief