Boek Recensie

Recensie – BLUN

Recensie – BLUNBLUN by Karin Hazendonk
Published by Scelta publishing on June 11th 2014
Pages: 324
Goodreads
three-stars

John Linders is een man zonder zelfbeheersing. Dat brengt hem regelmatig in de problemen, zowel zakelijk als privé. Nadat hij in de zoveelste vlaag van woede zijn vrouw slaat, besluit ze bij hem weg te gaan. Hij rolt in een wereld vol afpersing en duistere geheimen en start zijn carrière als koerier van de onderwereld.Wanneer John een enveloppe vol geld wil afleveren bij zijn kroegmaatje, komt hij er achter dat de bende niet terugdeinst voor moord. Hij besluit te vluchten. Terwijl de criminele organisatie naar John zoekt, geniet hij van een makkelijk leven van het gestolen geld. Dan ontmoet hij Linda, een beeldschone, roodharige vrouw. Maar is zij wel wie ze zegt dat ze is? Of draagt zij een geheim met zich mee dat wel eens het grootste gevaar voor John zou kunnen zijn ...

Ik won dit boek in de facebookgroep ‘Boekenfans’ om te recenseren. Ik vind dat het leukste om te doen, dus ik was heel blij toen ik het boek thuis kreeg! Na de vakantie begon ik er meteen in (ik was serieus tien minuten thuis) en had het een paar dagen later al weer uit.

Ik moet eerst even kwijt wat een prachtige cover dit is! Ik houd helemaal niet van mensen op de cover, omdat ik die meteen identificeer met de personages (wat in dit geval ook zo was), maar het rode van het haar van Linda en het blauw van de letters op de cover: wauw. Echt heel mooi!

Karin Hazendonk was een nieuwe naam voor mij, BLUN is haar eerste thriller. Ik ben zelf geen echte thrillerlezer, wat ik overigens wel graag wil worden, maar ik heb dus niet veel materiaal om mee te vergelijken. Toch vond ik dit geen echte thriller. Het is een leuk verhaal, maar echt spannend vond ik tot zo’n 30 bladzijden voor het einde niet. Pas op het laatst doet John iets wat ik niet echt had verwacht en wat voor mij wel een beetje spannend was.

De personages zijn leuk gekozen. John is een man zonder zelfbeheersing en Ellen is een vrouw die niet helemaal weet wat ze doet, ze is nogal impulsief. Ook de vriendin van Ellen, Kaylee, is leuk. Een echte workaholic met een kant die zelfs Ellen niet van haar kent. Het jammere is dat ze niet goed uitgewerkt worden, waardoor je niet de kans hebt om ze echt te leren kennen.

Het verhaal is simpel geschreven, geen moeilijke woorden, geen lange zinnen. Hier en daar wat kleine typfoutjes, zoals een aanhalingsteken of een punt vergeten. Ik las door, niet omdat ik wilde weten hoe het afliep, maar meer omdat ik wilde weten wanneer het verhaal nou echt zou beginnen. Ik vond het een leuk boek, maar om te zeggen dat ik hem vaker zou lezen, nee dat denk ik niet.

Ik moet wel zeggen dat het volgende boek van Karin Hazendonk, Obscuur, me wél heel erg aanspreekt! De flaptekst is al een stuk spannender dan de flaptekst van BLUN. Aan de hand van BLUN zou ik niet zo snel nog een boek van haar lezen, maar Obscuur heeft toch mijn nieuwsgierigheid geprikkeld…

three-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archief