Boek Recensie

Recensie – Blauwe Maan

Recensie – Blauwe MaanBlauwe maan by Alyson Noel, Sandra C. Hessels
on October 1th 2010
Pages: 280
Goodreads
three-half-stars

Alyson Noëls bestsellerreeks De onsterfelijken wordt 'verslavend', 'prachtig', 'indrukwekkend' en 'betoverend' genoemd. In Blauwe Maan krijgt Ever de kans haar familie weer tot leven te wekken - maar alleen als ze bereid is om de liefde van haar leven op te geven.
Net nu Ever meer ontdekt over haar nieuwe gaven als een onsterfelijke en haar geliefde Damen haar inwijdt in die duistere, verleidelijke wereld, gebeurt er iets vreemds met hem. Terwijl Evers krachten groeien, worden Damens krachten juist zwakker. Hij wordt geveld door een mysterieuze ziekte die niet alleen zijn geheugen en identiteit, maar zelfs zijn leven in gevaar brengt.
In een wanhopige poging hem te redden, reist Ever naar de geheimzinnige wereld die Zomerland heet. Daar ontdekt ze niet alleen de geheimen uit Damens verleden - de afschuwelijke, pijnlijke geschiedenis die hij liever voor zichzelf houdt -, maar ook een eeuwenoud document dat uitlegt hoe ze in de tijd kan reizen.
Ever wordt gedwongen te kiezen tussen teruggaan in de tijd om haar familie te behoeden voor het dodelijke ongeluk dat hun leven eiste óf in het heden te blijven en Damen te redden, die met de dag zwakker wordt…

Nadat Ever zichzelf heeft geaccepteerd, lijkt alles goed te gaan in haar leven. De knappe Damen is terug, en hoe! Samen gaan ze een leuke tijd tegemoet. Tot ze een schokkende ontdekking doet, die haar leven opnieuw op zijn kop zet, en ze moet een keuze maken die zomaar iemands leven kan kosten…

De cover (de originele cover bedoel ik hiermee) vind ik alweer prachtig. Het mysterieuze tintje doet het bij mij erg goed! De nieuwe cover, te zien op onderandere bol.com, vind ik écht heel jammer en geeft voor mij niet de sfeer die het boek verdient.

Toen ik de eerste bladzijden las van dit boek, wist ik al dat ik dit boek al eens had gelezen. Hierdoor heb ik vele stukken overgeslagen en ben ik er enorm snel doorheen gevlogen. Ik weet dus ook niet elk detail meer, maar ik weet nog wel dat ik dit boek toen ook al geweldig vond. Wel iets minder dan het eerste deel, maar zeker niet slecht. Het verhaal heeft een mooie nieuwe spanningsboog en er gebeuren dingen die ik van tevoren niet had kunnen voorspellen.

Zomerland vind ik een van de geweldigste nieuwe ‘ontdekkingen’ in dit verhaal. Ik zou willen dat ik er ook heen kon gaan! Zo puur, zo lief, en alles wat je wil komt tot leven. Heerlijk!

Roman vind ik een leuk nieuw personage, een echte bad boy, al denk je dat aan het begin nog niet zo. Natuurlijk krijg je een soort afkeer voor hem, omdat hij Ever in de weg zit, maar toch kan je van hem houden omdat hij zo bad is. Snap je wat ik bedoel?

Het plot was erg verrassend! Ik wist het nog van de vorige keer, maar toen schrok ik er al van. Ik wist niet wat me overkwam haha! Het geeft me wel meteen het gevoel dat ik door moet lezen in het volgende boek.

Blauwe Maan is het geweldige vervolg op Evermore en ik moet zeggen dat Alyson Noël hiermee een hele goede reeks op de markt heeft gebracht die, naar mijn mening, veel te veel wordt onderschat. Het zijn geen dikke pillen, dus je leest ze snel uit en ook de schrijfstijl zorgt ervoor dat je het boek niet meer kan wegleggen. Het eerste deel vond ik iets beter, maar dit boek is zeker leuk tijdverdrijf geweest.

three-half-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archief