Boek Recensie

Recensie – Bijzondere Vertelsels

Recensie – Bijzondere VertelselsBijzondere vertelsels by Ransom Riggs
Published by Clavis uitgeverij on February 1th 2017
Pages: 219
Goodreads
five-stars

Welgestelde kannibalen die bijzondere ledematen als een ware delicatesse beschouwen. Een prinses met een slangentong. De herkomst van de eerste ymbryne... Dit is nog maar een greep uit de vele geniale en angstaanjagende Bijzondere vertelsels in deze bundel, samengesteld en van aantekeningen voorzien door Millard Nullings, onzichtbare leerling van mevrouw Peregrine en onderzoeker van alles wat bijzonder is.

Tien geweldige verhalen, prachtig geïllustreerd door de bekroonde Andrew Davidson, bekend van de Harry Potter-boeken. Een uniek inkijkje in de geschiedenis van het bijzonderdom. Voor iedereen die houdt van beklijvende verhalen.

In dit extra boek in de wereld van de Miss Peregrine-trilogie worden verschillende korte verhalen verteld door Millard, één van de personages uit de serie. Alle verhalen zijn mythen en legenden, maar sommige verhalen worden genoemd in de trilogie. Sommige verhalen voelen aan als sprookjes, sommige verhalen voelen heel echt aan. Dit boekje is los te lezen van de trilogie, al heeft het natuurlijk meerwaarde als je de trilogie hebt gelezen.

Elk verhaal staat los van elkaar. Er zijn tien verhalen en ieder verhaal volgt een nieuwe lijn. Soms gaat het over nieuwe personages, sommige verhalen hebben personages uit de trilogie in zich, maar ze spoileren niets. Het ding met verhalenbundels is dat er altijd een verhaal tussen zit waar de lezer gek op is en een verhaal waar de lezer niets aan vindt. Toch valt dat bij Bijzondere Vertelsels wel mee: ieder verhaal heeft wel iets waar de lezer verliefd op zal worden.

De tekeningen in dit boek zijn absoluut fantastisch. Ze spatten van de pagina’s af en het maakt de hele leeservaring nog veel beter. Ook de cover is natuurlijk prachtig, met het donkergroen en de gouden accenten. Het is een waar pareltje in de kast en al mag je niet oordelen op de cover, toch helpt het wel mee als hij er goed uit ziet.

Bijzondere Vertelsels is een prachtig boek om je verdieping te geven in de Miss Peregrine-serie, maar is ook een boek om los te lezen. Het zal je niet teleurstellen, want er is voor ieder wat wils. Millard heeft dit fantastisch geschreven, petje af voor Ransom Riggs. Geweldig!

five-stars
Back to study

Over de auteur

Chantal de Vries

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archieven