Boek Recensie

Recensie – As Old As Time

Recensie – As Old As TimeAs Old as Time by Liz Braswell
Published by Disney Press on September 6th 2016
Pages: 496
Goodreads
three-stars

What if Belle’s mother cursed the Beast?

Belle is a lot of things: smart, resourceful, restless. She longs to escape her poor provincial town for good. She wants to explore the world, despite her father’s reluctance to leave their little cottage in case Belle’s mother returns—a mother she barely remembers. Belle also happens to be the captive of a terrifying, angry beast. And that is her primary concern.

But Belle touches the Beast’s enchanted rose, intriguing images flood her mind—images of the mother she believed she would never see again. Stranger still, she sees that her mother is none other than the beautiful Enchantress who cursed the Beast, his castle, and all its inhabitants. Shocked and confused, Belle and the Beast must work together to unravel a dark mystery about their families that is twenty-one years in the making.

Nadat ik haar boek over Aladdin las en ik dit deel in de HMV in Londen vond voor maar 5 pond, kon ik niet anders dan dit boek aanschaffen! Liz Braswell staat bekend om haar Twisted Tales van bekende Disney sprookjes. Er zijn er nu drie van uit: dit is deel drie, A Whole New World is deel één en Once Upon A Dream is deel twee. Ik was niet helemaal blown away van het eerste deel, maar ik had goede hoop voor dit boek.

Dit boek is een retelling van Belle en het Beest, zoals waarschijnlijk wel aan de titel te koppelen was. Het is eigenlijk precies hetzelfde verhaal, maar dan met een kleine twist. De twist is: wat als de moeder van Belle, het beest heeft vervloekt? 

Het verhaal van Belle is vrijwel hetzelfde en vond ik niet bijzonder. Als je het verhaal kent, kun je zowat het eerste kwart overslaan. Maar wat ik wel interessant vond, waren de hoofdstukken waar het verhaal ging over Rosalind (de moeder van Belle) en Maurice, hoe ze elkaar ontmoet hebben en wat er allemaal gebeurd is in de tijd voor Belle. Waarom heeft Belle haar moeder nooit gekend? Dat lees je in dit boek. 

Naarmate je steeds verder leest, wordt het leuker. Het begin vond ik niet veel soeps en daar moest ik mezelf echt doorheen slaan om door te lezen, maar zodra de twist begon, vond ik het een best vermakelijk boek. Wat ik wel weer jammer vond was hoe meer je richting het einde ging, hoe meer het leek alsof Liz het probeerde af te raffelen. Liz heeft zo veel tijd genomen voor het begin van het boek, dat ze het einde een beetje heeft laten verwaarlozen. Het boek telt 485 bladzijdes, dan zou je toch wel denken dat het verhaal ook goed is uitgedacht. Dit leek helaas niet zo.

Het liefst zou ik jullie meer willen vertellen over de inhoud, maar dat kan ik niet, omdat ik anders te veel ga verklappen over het verhaal zelf.  Al met al vond ik het een redelijk leuk, maar niet verrassend boek. De twist is leuk bedacht, maar het lijkt nog te veel op het originele sprookje om echt uniek genoemd te worden.

– Geschreven door: Mascha Duijn, Coffee ‘nd Cookie Gastteam

three-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken