Boekenthee

Nieuwe theesoort: Orïsha

Zoals je in deze recensie kon lezen, was ik ontzettend enthousiast over Bloed en Beenderen van Tomi Adeyemi. Ik werd op slag verliefd op deze YA-fantasy en ik besloot al heel snel dat hier een theetje van gemaakt moest worden. Vandaag, als onderdeel van de blogtour rondom Bloed en Beenderen, vertel ik jullie graag hoe deze thee tot stand is gekomen!

Bovenaan dit artikel zie je het thee-labeltje voor de Orïsha-thee. Het label is zoals altijd weer getekend door Mascha Duijn en het label is gedigitaliseerd, bewerkt en afgerond door Reza Niamat. Ook de begeleidende brief (die ik natuurlijk nog lekker geheim houd) is gemaakt door Reza. Ze hebben voor deze thee gekozen om Zélie, het hoofdpersonage, op hun wijze te tonen op het label, inclusief witte haren en gouden accenten op haar huid. De drie elementen in de rook zijn twee objecten uit Zélie’s cultuur en een wapen waarmee wordt gewerkt in het boek. Het label is donker, duister, omdat deze YA-fantasy zeker geen luchtige contemporary is, maar heeft wel genoeg kleur, omdat het boek boven veel andere boeken uitspringt.

De thee is op basis van rooibos en dit wordt gemengd met honeybush: een Afrikaanse theesoort. Honeybush is een variant op reguliere rooibos en heeft – zoals de naam doet vermoeden – een honingachtige smaak. Mensen in het boek drinken vaak thee met honing, dus dit komt duidelijk terug in deze thee, natuurlijk.

Mango is gekozen omdat dit perfect past bij een rooibos-thee, zoals we ook al zagen in de Genesis-thee die al te verkrijgen is. Daarbij is mango ook een Afrikaanse vrucht en Bloed en Beenderen is een boek geïnspireerd op de Afrikaanse mythologie, maar net dan ook weer niet. Je voelt door de bladzijden heen de Afrikaanse cultuur terug en dat heb ik als een positief effect ervaren.

Zonder iets te spoileren, kan ik over de kokos vertellen dat Zélie op een plek waar zij komt veel kokosnoten en kokosmelk eet/drinkt. Het is daarom ook een logische keuze om dit terug te laten komen in de thee. Daarbij gaan deze smaken heel goed samen en maken ze een perfecte balans. Het is een zoetig theetje, maar niet mierzoet als duidelijke fruittheetjes. Het is eerder een onderliggende zoetheid (als dat enigszins uit te leggen valt).

 

Ben je benieuwd naar de Orïsha-thee? Hij is vanaf vandaag te pre-orderen in de webshop voor maar €3,49 per zakje!

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken