Bookish Events

Mijn drukke weekend!

Je kon er bijna niet omheen: afgelopen weekend was het begin van de Literatour, de boekenweek voor young adults! Om deze week in stijl te beginnen, was er het YALbal vrijdagavond en zaterdag was er een YA-weekender met een goed gevuld programma. En ik was overal bij!

Voordat dit enorm leuke programma begon, hadden de medebeheerders en ik het geluk dat we Laure Eve van The Graces mochten interviewen. Ik had het boek net uit, dus ik was erg benieuwd naar de schrijfster achter het boek en wat is ze leuk! Een stoere chick die erg veel van nerdy-stuff houdt, daar kan ik me wel in vinden! Ze was zo enthousiast en vrolijk tijdens het gesprek dat ze meteen mijn hele dag had gemaakt!

Nadat we met een hele groep een hapje gingen eten, konden we naar de Tolhuistuin om daar het YALbal bij te wonen! Op dit bal werd de Dioraphte Literatuurprijs uitgereikt (ik ben het er nog steeds niet mee eens) en waren verschillende Nederlandse en buitenlandse auteurs aanwezig.

2016-09-16-20-25-44

Er werd lang stilgestaan bij 3PAK, het boekje wat speciaal voor de Literatour geschreven is. Dit boek bevat drie korte verhalen van Mirjam Mous (links op de foto), Helen Vreeswijk (rechts op de foto) en Alex Boogers (niet op de foto). De tekeningen zijn gemaakt door Dagmar, die hier in het midden van de foto staat. Dit boekje is heel dun en echt een tussendoortje. Ik ben blij dat ze dit hebben geschreven, om zo het echte boekenweek-gevoel te maken!

2016-09-16-20-37-12

Daarna kwam het internationale stuk, een interview met schrijvers Laure Eve (jep, die wij die middag hebben geïnterviewd) en Kass Morgan van de The 100-boeken. De presentator, Andrew Makkinga, deed het superleuk en ik heb met plezier naar het interview geluisterd. Laure en Kass zijn beiden zulke leuke mensen en ik was blij dat ik na dit interview nog geen afscheid hoefde te nemen…

2016-09-16-20-52-11

Wat misschien iets minder gepast was, was het muziekstuk uit de thrillermusical Vals. Het boek waarop de musical gebaseerd is, Vals, is geschreven door Mel Wallis de Vries. Dit boek is natuurlijk wel YA, maar ik denk dat weinig YA-lezers naar de musical zullen gaan. Het is toch net voor een wat jongere doelgroep bestemd. Ze zongen de theme-song, dat gaat over het feit dat de meiden geen meisjes meer zijn, maar zelf kunnen doen wat ze willen (jongens, drank en sigaretten). Ze zongen het mooi, dat zeker, maar ik liep er niet warm voor..

Na deze interviews en andere programma-activiteiten werd de dansvloer geopend en was het een vrij programma. Nu heb je allemaal boekenmensen bij elkaar, dus binnen de kortste keren (eigenlijk zodra de auteurs die signeerden naar huis gingen), was de dansvloer bijna leeg. Er waren buiten de zaal allemaal kleine leeshoekjes gemaakt, wat ik erg tof vond, en met een klein groepje hebben we toch nog lekker gedanst. Want hey, een feestje slaan we natuurlijk niet over!

2016-09-17-12-18-11

Zaterdagochtend was ik 1 van de 4 gelukkige dames die mee mocht naar de meet & greet met Laure Eve en Kass Morgan en wat was ik blij! We hebben een heel casual gesprek gehad (over boekverfilmingen, veel te volle boekenkasten en -natuurlijk- Harry Potter) en de tijd vloog om! Dus voor we het wisten, moesten we al weer terug naar het hoofdprogramma om daar te luisteren naar andere interviews met onder andere Thomas Olde Heuvelt, Jennefer Mellink en Miriam Bogermans.

 

Wij vonden zelf het programma op de zaterdag een beetje tegenvallen: de workshops waren niet denderend en de interviews gewoontjes, maar we hebben wel een hele leuke dag gehad. Het is natuurlijk geweldig om samen met je Bookish Friends een weekend te beleven, dus ik heb genoten. En gelukkig is de pret nog niet voorbij: vanavond heb ik een workshop van Chinouk Thijssen en zaterdag is YALFoort! <3

 

Wat deed jij dit weekend?

 

 

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

3 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken