Reading Challenge

Mid-year Goodreads-challenge update

Zoals jullie weten, doe ik elk jaar mee met de Goodreads Reading Challenge. Deze uitdaging stel je zelf samen op de website van Goodreads en hierdoor kun je het zo groot maken als je zelf wilt. Sinds vorig jaar is mijn standaard uitdaging 100 boeken lezen in het jaar. Vorig jaar ging ik daar met een aantal boeken overheen (ik las er 104) en dit jaar zijn we druk op weg. Vandaag neem ik jullie mee naar de tussenstand, aangezien we het eerste half jaar van 2018 alweer gehad hebben.

Ja… Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: het gaat niet zo goed met de challenge. Ik heb vandaag (14-07) mijn 29ste boek van het jaar uitgelezen en dat maakt dat ik nog 24 boeken achterloop op schema.. AU! Ter informatie: vorig jaar zat ik rond deze tijd op 56 boeken… Er gaat dus absoluut iets mis. Ik kan het gelukkig uitleggen: ik heb het afgelopen half jaar hard aan mijn studie gewerkt, aan mijn afstuderen en aan mijn minor, dus er was ook letterlijk geen tijd om te lezen. Gisteren is officieel mijn vakantie begonnen en vanaf nu lijkt het beter te worden.

Mijn vakantie tel ik als 31 dagen (al heb ik daarna ook nog veel vrije dagen, maar dat valt nog niet in te vullen) en in die 31 dagen hoop ik 23 boeken te lezen. Dit klinkt enorm veel, maar het is voor mij goed te doen. Ik ga lang naar de camping waar ik heerlijk kan lezen de hele tijd. Ik zou aan het einde van mijn vakantie op 62 boeken moeten zitten en ik zit dan (als ik mijn planning haal) op 52 boeken. Dan heb ik nog 20 weken om mijn achterstand van 10 boeken in te halen, dus als ik de ene week 2 en de andere week 3 boeken lees, red ik de 100 boeken prima. Yay!

Ik begin na de zomervakantie aan de studie Literatuurwetenschap op de Universiteit Utrecht en ik ben van plan de leesboeken die ik daarvoor moet lezen mee te tellen in mijn reading challenge, dus daardoor zal ik sowieso blijven lezen als ik begin op de studie. Twee of drie boeken lezen in de week is voor mij geen grote uitdaging, mits ik het niet te druk heb en mijn zin om te lezen blijft hangen. Gelukkig heb ik na mijn 31 dagen vakantie dus nog een aantal vrije dagen/weken om misschien nog iets meer dan twee of drie boeken te lezen!

Er staan natuurlijk nog genoeg boeken op de planning, maar een aantal boeken die ik dit jaar sowieso nog wil lezen, zijn:

 

Waar kijk jij de komende tijd naar uit? En hoe gaat het met jouw challenge?

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

4 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken