Leeslijst

Leeslijst – Februari

Zoals elke maand zet ik een klein lijstje op met boeken die ik die maand graag wil lezen. Ik ben voor het mooie eigenlijk iets te laat, maar dat kan de pret niet drukken. Het is een korte maand, maar ik ben wel van plan om veel te lezen!

Divergent 2 – Opstand

Veronica Roth – Opstand

Na de gruwelijke gebeurtenissen tijdens haar Inwijdingsdag vlucht Tris weg uit Onverschrokkenheid. Gevoelens van rouw en schuld over de dood van Will en haar ouders achtervolgen haar. Ondertussen woedt er een oorlog tussen de facties. Binnen het hoofdkwartier van Eruditie vinden gevaarlijke ontwikkelingen plaats. In de andere facties heerst verdeeldheid tussen zij die willen vechten en zij die de vrede willen bewaren. Terwijl ze strijdt tegen Eruditie, neemt Tris grote risico’s om haar dierbaren te redden. Met de keuzes die ze maakt, zet ze haar relatie met Tobias en haar eigen leven op het spel. Door ingrijpende ontdekkingen moet Tris volledig accepteren dat ze afwijkend is, zelfs als ze niet weet wat ze daardoor zal verliezen… (bron: bol.com)

Na Inwijding móést ik dit boek lezen. Wat een verslaving heb ik voor deze serie. Ik moet ook echt afkicken na dit boek, want Het Verhaal van Four (deel 2,5 uit de serie) kan ik nog niet krijgen en Samensmelting (deel drie, het laatste deel uit de serie) komt volgende maand pas uit. Help!

Academicus Vampyrus

Richelle Mead – Academicus Vampyrus

Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die beschermd moet worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die wreed en gevaarlijk zijn. Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier: half mens, half vampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa. De Strigoi zijn namelijk vastbesloten Lissa een van hen te maken. Rose en Lissa moeten voortdurend op hun hoede zijn, en verliefd worden is streng verboden, want de Strigoi kunnen elk moment toeslaan. (bron: bol.com)

Dit boek ken ik al zó lang, maar ik houd gewoon niet zo van vampierenverhalen, het is een beetje uitgemolken in mijn ogen. Maar nu de film eraan zit te komen (20 februari), zie ik ineens iedereen dit boek lezen en het schijnt tóch een heel goed en origineel verhaal te zijn. Ik ben dus erg benieuwd!

Getrouwd met een miljonair - deel 1 - Het huwelijkscontract

Jennifer Probst – Het Huwelijkscontract

Een huwelijkscontract met strenge regels Alexa McKenzie is impulsief, runt een boekwinkeltje, heeft het helemaal gehad met mannen én heeft snel geld nodig om haar ouderlijk huis te redden. Ze kan in haar wanhoop niet vermoeden dat de broer van haar beste vriendin haar redder zal worden. Tegenwoordig is hij een machtig zakenman, maar ooit was hij de jongen die haar hart brak. Miljonair Nicholas Ryan gelooft niet in het huwelijk, maar om zijn vaders bedrijf te kunnen erven moet hij trouwen. Wanneer hij ontdekt dat de jeugdvriendin van zijn zus in financiële moeilijkheden zit, doet hij haar een gewaagd aanbod: een huwelijkscontract met een aantal strikte regels. Geen gedoe. Alles zakelijk houden. Niet verliefd worden. Het is maar voor een jaar, dus het kan voor beiden niet moeilijk zijn zich aan de regels te houden. Toch? Het huwelijkscontract is een heerlijk romantisch en opwindend verhaal waarin de seksuele spanning van de pagina’s spat. Laat je meeslepen door Alexa en Nicholas en hun onweerstaanbare aantrekkingskracht tot elkaar. (bron: bol.com)

Een tikkeltje erotisch, las ik op een boekenblog, maar verder erg romantisch én erg leuk. Ik ben zelf niet zo van seksscènes in een boek, maar zoveel meiden hebben dit boek gelezen, dat ik niet verwacht dat het zo heftig wordt. Het verhaal zelf trekt mij ook heel erg, ik ben heel benieuwd hoe het contract in zijn werk zal gaan, wat natuurlijk al gedoemd is te mislukken.

De boekendief

Markus Zusak – De Boekendief

Duitsland, 1939. Liesel is pas negen jaar oud wanneer ze door haar moeder naar een pleeggezin wordt gebracht. Een van haar geliefde bezittingen is een zwart boekje, dat ze vond op het graf van haar broertje. In de jaren dat Liesel bij de Hubermanns woont, wordt ze een gewiekste boekendief. Tijdens de verwoestende bombardementen klampt ze zich in de schuilkelder vast aan haar schatten. Dit is een verhaal over moed, vriendschap, liefde en overleven, dood en verdriet, verteld door de ogen van de Dood, een toepasselijke verteller. Maar zal hij haar ook sparen? (bron: bol.com)

Dit boek is al zo vaak de hemel ingeprezen dat ik natuurlijk niet kan achterblijven met het lezen van deze dikke pil. Bijna zeshonderd bladzijden telt dit boek, maar ik heb zo’n gevoel dat het de moeite waard zal zijn..

Deze boeken zullen binnenkort ook gerecenseerd worden. Maar nu een vraag aan jullie: welke boeken lijken jullie erg leuk? En welk boek staat op jouw leeslijst voor deze maand?

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken