TBR Wrap Up

January Wrap Up & February TBR

De eerste maand van 2015 is alweer voorbij! De maand vloog voorbij en ik heb 8 boeken gelezen! Dit is een hele goede start van mijn Goodreads Readingchallenge, waarbij ik ongeveer 6 boeken in de maand moet lezen om 80 boeken dit jaar te halen!

Als eerste las ik (op de eerste dag van het jaar) De One van Kiera Cass uit, deel drie uit de Selection-series. Al vond ik deel 1 nog een beetje cliché, deel 2 werd al beter, maar De One was echt EPIC. Gewoon wauw. Ik heb zoveel meer genoten van dit boek dan ik vooraf had voorspeld!

kronieken van de verezen wereld <3

Hierna las ik Stad van Glas van Cassandra Clare, deel drie uit The Mortal Instruments. Dit was voor mij denk ik het beste deel uit de serie tot nu toe. Ik ben nog steeds hopeloos verliefd op Simon, weet nog steeds niet of ik Jace wel zo leuk vind en ik heb een nieuwe vijand erbij. Heerlijk!

Toen kwam The Notebook van Nicholas Sparks aan de beurt. Ik had de film al een tijdje terug gezien en ik moest echt heel hard huilen en het boek is niet veel beter voor je gemoedstoestand. Hij is wel érg mooi, dat dan weer wel!

Daarna las ik het megadunne boekje De Kleine Prins van Antoine de Saint-Exupéry. Dit schijnt een van de beste boeken uit de Franse literatuur te zijn (?). Het was een klein kinderboekje met een goede achterliggende boodschap, maar echt bijzonder vond ik hem eigenlijk niet.

Persepolis van Marjane Satrapi daarentegen was wél erg mooi. Haar levensverhaal in stripvorm, een originele manier om je verhaal te doen, lijkt me. Het verhaal zelf was ook erg mooi beschreven, alleen ik vond de vormgeving van de strip niet heel mooi. De tekst was niet zo goed te lezen en de tekeningen waren simpel. Gelukkig is dat een mening en hoop ik dat anderen dit wel heel goed vinden!

Na iets van een half jaar het uitgesteld te hebben, ben ik toch begonnen aan Cinder van Marissa Meyer. Ik heb dit boek heel lang uitgesteld, omdat ik dacht dat het boek overhyped was en het dus enorm zou tegenvallen. Maar eigenlijk vond ik het boek heel erg leuk!

A Thousand Pieces Of You

Toen las ik het nieuwste boek van Claudia Gray: A Thousand Pieces Of You. Ik kocht dit boek zonder ook maar iets te weten van het verhaal, omdat ik het boek heb gekozen speciaal voor de cover (een puntje voor mijn Popsugar Reading Challenge). Aan het begin was het een beetje traag, maar later werd het zo’n goed boek. En het mooie is: het wordt een trilogie en in november komt deel 2 al uit! 😀

Ik dacht dat Ready Player One van Ernest Cline mijn laatste boek van de maand zou worden, maar niets is minder waar! Dit is een geweldig leuk verhaal over de toekomst waarin de wereld in de ban is van het simulatiespel OASIS. Voor iedereen die een beetje nerdy is én van de jaren ’80 houdt is dit het ideale boek.

En toen, pats boem plotseling, las ik als laatste nog de graphic novel Smile van Raina Telgemeier. Stripboeken lees ik sowieso al super snel, maar dit boekje had ik binnen een half uur uit. Hij was misschien een beetje kinderachtig, maar wel erg vermakelijk!

February TBR Pile

Ik ben van plan om 6 boeken te lezen in februari, waarvan ik er 4 op bijn TBR-stapeltje leg en de andere twee kies ik er in de loop van de maand bij.

Het eerste boek wat ik wil lezen is Looking For Alaska van John Green. Dit boek schijnt nog beter te zijn dan The Fault In Our Stars én Paper Towns, die ik beide heb gelezen van deze schrijver, dus dat zegt wel wat. Ik hoop dat ik niet teleurgesteld ga worden.

Dan wil ik beginnen in The Scorch Trails van James Dashner, het vervolg op The Maze Runner. Het eerste boek was heel leuk en het lijkt alsof het verhaal nu pas echt gaat beginnen. Met de film die in september uitkomt, wil ik het boek toch wel heel graag lezen.

Over het boek Wij Waren Hier van Karen Thompson Walker heb ik nog nooit iets gehoord, maar toen ik hem in de bibliotheek zag staan, wist ik zeker dat ik dat boek heel graag wilde lezen. Ik vind het altijd spannend om een boek op te pakken waar ik nog niets van weet, dus hier kijk ik zeker naar uit!

Het vierde boek wat ik ga lezen in februari is De Schok Van De Val van Nathan Filer. Dit boek wordt geschreven vanuit het perspectief van een jongen die in een inrichting leeft. Het is geschreven in dagboekvorm. Ik denk dat dit boek me lang bij blijft!

Welk(e) boek(en) lees jij in februari?

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

4 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Leuk Chantal! Ik uit naar je recensie van Looking For Alaska…Zelf paar keer aan begonnen maar kom er maar moeilijk doorheen. Deze maand wil ik graag nog de Legend-trilogie uitlezen (ben nu bezig in deel 2), daarna Girl Online van Zoe Sugg. Hierna ga ik De Grisha-trilogie (her)lezen omdat deze maand deel 3 uit komy. Daarnaast wil ik graag de Barista-trilogie lezen, maar dan alleen de eerste 2 boeken. Verder nog Duizend kilometer tussen jou en mij en nog Schaduwkus van Vampire Academy. En dan nog maar te zwijgen van al die 25 ongelezen boeken op mijn kamer…

    • Ik hoop dat ik meer geluk heb met Looking For Alaska, ik heb er in ieder geval hele hoge verwachtingen van… Maar wat een TBR zeg! Zo’n 10 boeken! Ik zou willen dat ik daar de tijd voor had zeg! Schaduwkus heb ik gelezen en die vond ik echt heel goed, dus ik hoop dat je er net zo van geniet als ik heb gedaan. Ik ben stiekem ook wel jaloers op je 25 boeken… Ik leen bijna alles uit de bibliotheek en mijn to-read-list staat op ruim 150 boeken (en dan heb ik hem nog net ingekort)… Tsja, daar doe ik nog wel even over haha!

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken