Boek Recensie

(Gast)Recensie – Tweedehands Vleugels

(Gast)Recensie – Tweedehands VleugelsTweedehands Vleugels by Vanessa Gerrits
Published by Dutch Venture Publishing on June 1st 2016
Pages: 350
Goodreads
four-stars

Max heeft nieuwe vleugels nodig. En als Kraai – een wezen dat deels mens, deels monster en deels machine is – kan dat alleen maar door ze te stelen van een ander gevleugeld wezen. Een Beschermengel bijvoorbeeld. Iemand zoals Lucy. Lucy verliest alles met haar vleugels: haar vrijheid, haar carrière en mogelijk zelfs de ziel van haar Bestemmeling. Maar één veer blijkt genoeg om haar leven terug in handen te krijgen … Elk met een verborgen agenda, sluiten de Engel en de Kraai een ongewone alliantie. Er staan levens, harten en vleugels op het spel. Maar wat win je als je verliest? En is het het waard??

 

Deze gastrecensie is geschreven door de lieve Tineke Visscher, dus alle credits gaan naar haar. Mijn recensie is onder haar recensie te vinden. Veel plezier met het lezen van de recensie(s)! 

Tweedehands Vleugels is geschreven vanuit meerdere perspectieven, namelijk die van Anna-Lucia, ook wel Lucy genoemd, en Max. Lucy is een Beschermengel die probeert haar Bestemmeling en diens baby te beschermen, waarvoor ze een paar regels moet overtreden. Max is een Kraai. Ooit was hij een mens, maar hij is veranderd door aanpassingen met lichaamsdelen van mythische wezens.

Wanneer Lucy bij haar Bestemmeling in het ziekenhuis weggaat om terug te gaan naar de Korf wordt ze aangevallen door twee Kraaien. Eén van deze kraaien is Max. Zijn vleugels zijn aan hun einde, en dus heeft hij nieuwen nodig. De Kraaien snijden haar vleugels af, en maken hiermee Lucy’s toekomst onzeker. Hoewel Max vaker de vleugels van een Engel heeft genomen is het deze keer anders. Hij voelt zich schuldig en kan het niet loslaten…

De personages zijn goed uitgewerkt en als lezer leef je makkelijk mee. Lucy en Max zijn heel erg verschillend, en eigenlijk horen ze niet met elkaar om te gaan. Toch waren de stukken waar ze bij elkaar waren het leukst. Max blijkt toch niet het monster te zijn waarvan Lucy dacht dat hij dat was. Lucy vergeeft hem vrij snel, en een boeiende liefde bloeit op.

Je moet even wennen aan Vanessa’s schrijfstijl, maar als je er eenmaal aan gewend bent lees je heel makkelijk door. Haar woordkeuze levert nog wel eens komische stukjes op, zoals ”Eén rake klap tegen mijn kin klonk wel erg krokant.”, waar ik erg om heb moeten lachen. Het verhaal leest makkelijk weg, waardoor dit een lekker boek voor tussendoor is.

Ik heb enorm genoten van het verhaal. De liefde in het verhaal is redelijk standaard, maar de personages en de wereld waarin ze leven maken het verhaal toch uniek. Ik zat redelijk snel in het verhaal, de gebeurtenissen hielden me in spanning en ik wilde weten hoe het af zou lopen. De wereld is goed uitgewerkt, waardoor ik me goed kon voorstellen hoe bijvoorbeeld de Korf er uit zag. Helaas leek het einde afgeraffeld. Het was heel plotseling over. De epilogen maakten me wel nieuwsgierig naar deel 2!


 

Hieronder is mijn recensie van Tweedehands Vleugels te lezen!

Ik schaam me diep, heel diep, dat ik dit boek niet eerder heb gelezen. Echt hoor, ik ken Vanessa al zó lang en ik heb al meerdere werken van haar gelezen, maar ik ben nooit toegekomen aan Tweedehands Vleugels. En dit vind ik echt heel erg, dus mijn oprechte excuses aan Vanessa, maar ik ben blij dat ik dit boek heb gelezen. Ik vond hem namelijk net zo tof als dat ik Vanessa zelf vind!

Ik was erg positief verrast door dit boek. Ik was een beetje bang dat het een verhaal zou zijn wat al leek op andere boeken, zoals Angelfall. Al zag ik duidelijk de gelijkenis (bewust of onbewust geschreven), toch was dit verhaal uniek. Ook was ik erg blij met de aanpassingen van uitgeefster Jen Minkman, die het verhaal ‘ontvlaamt’ heeft, want anders was het denk ik wel lastig te volgen.

Het leukste aan dit boek is de sfeer die Vanessa omschrijft. Het is zo’n boek waar je induikt en helemaal door opgeslokt wordt. Er is spanning aanwezig in het boek, maar dit boek lees je heerlijk ontspannen weg. Ik denk dat dat de charme is van een goed boek, je wilt weten hoe het verder gaat, maar je wilt niet stijf staan van de spanning. En dit heeft ze echt goed gedaan.

Ik vond het tof dat het verhaal uit twee perspectieven geschreven was. Lucy, het hoofdpersonage, is tenminste een fatsoenlijk, realistisch tienermeisje. Niet in staat om de hele wereld te redden, maar wel in staat om op te komen voor zichzelf. Het verhaal werd voornamelijk uit haar perspectief verteld, dus haar ken je ook het beste. Max is een Kraai en daarom verwacht je eigenlijk dat hij heel negatief en gewoon stom is, maar wat is hij romantisch! Ik wist niet dat Kraaien dat konden!

Er zijn zo veel leuke kleine details in het plot die het boek compleet maken. Zo draait het verhaal eigenlijk om de verschillen tussen Kraaien en Engelen, maar komen er ook dingen als pannenkoeken en hoogtevrees aan bod. Door het boek te lezen leer je zelfs nog dingen, want door dit boek weet ik eindelijk wat een aureool voor nut heeft (grapje!). Vanessa schrijft haar verhaal met zo veel humor en kleine grapjes dat het gewoon leuk blijft om te lezen tot het einde van het verhaal.

Het is een origineel verhaal, maar het plot is wat cliché. Vooral de romantiek was wel voorspelbaar. Maar goed, de uitwerking ervan is echt heel tof gedaan en ik kan zeker niet wachten op deel twee! Dit deel is al te verkrijgen in de Vlaamse editie (ze heeft Tweedehands Vleugels en deel 2, Zilveren Vleugels, zelf uitgegeven, knap hè!), maar ik wacht op de Nederlandse versie bij uitgeverij Dutch Venture Publishing!

 

four-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • […] Daarna las ik Tweedehands Vleugels van Vanessa Gerrits, een boek dat veel te lang op zich heeft laten wachten. En wat heb ik er van genoten! Vier welverdiende sterren gaf ik dit boek door de humor in de schrijfstijl en de unieke personages die Vanessa heeft gecreëerd. Mijn recensie lees je hier. […]

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archieven