Book Haul

De boeken van week 28 (en meer!)

Ik kan er niet omheen: ik krijg veel boeken binnen. De postbode weet me ondertussen bij naam en de buren zijn braaf thuis om mijn pakketjes aan te nemen. Ik ben ontzettend dankbaar voor alle boeken die ik mag krijgen en kopen om te lezen. Een ‘bookhaul’ voor een maand zou veel te lang worden, dus vandaar dat ik elke week de boeken laat zien die zijn binnengekomen. Doe vooral je inspiratie op en ren meteen naar je lokale/online boekhandel!

Ter informatie: de boeken die ik vandaag laat zien, zijn natuurlijk niet alleen van afgelopen week. Hier is een langere tijd overheen gegaan (om precies te zijn vanaf week 14), maar voor het gemak heb ik ze allemaal onder één week gepropt. Omdat het er zo veel zijn, houd ik mijn praatjes vandaag ook iets korter dan normaal.

Vergeet Me Niet van Julia Heaberlin is een release waar ik enorm naar uitkeek de afgelopen maanden, omdat ik haar eerdere boek Black Eyed Susans heel erg tof vond. Dit boek komt dus ook zéér snel aan de beurt!

Yay! Zo tof dat Harper Collins Koninginnen van Kendare Blake heeft vertaald! Ik had het boek al in het Engels staan, maar ik kwam er maar niet aan doe om hem te lezen. Sowieso leest Nederlands altijd nog makkelijker voor mij, dus ik hoop dat ik er van ga genieten.

Adam Silvera heeft met Op Het Einde Gaan Ze Allebei Dood zijn eerste in het Nederlands vertaalde werk te pakken en zijn naam is enorm bekend in het buitenland. Ook dit boek heb ik al in het Engels, maar ik lees hem sowieso liever Nederlands (go Dutch!).

Van Chicklit.nl kreeg ik onder andere Leerschool van Tara Westover en dit boek is een boek dat ik niet zo snel zelf op zou pakken, maar wat toch erg goed klinkt. Een zeer interessant onderwerp (een Mormoons gezin) om mijn wereld weer een beetje te verbreden.

Ik won Het Literaire Aardappel Schiltaart Genootschap Van Guernsey van Mary Ann Shaffer & Annie Barrows (wat een titel hè?) inclusief filmkaartjes en ik ben er zo benieuwd naar! Met mijn geschiedenis-minor nog vers in mijn hoofd, sluit dit perfect aan. 

Het derde deel van de Everlife-serie van Gena Showalter is Eeuwige Leven en ik vind de cover echt prachtig (iets waarin ik niet veel medestanders lijk te hebben). Ik moet deel twee nog lezen (JA, IK SCHAAM ME!), maar dat komt deze vakantie sowieso aan de beurt en hopelijk dit derde deel dus ook.

Nog een gewonnen boekje – het geluk was aan mijn zijde de laatste tijd – is Rio Grande van Nathalie Paige. Deze zomerse literaire thriller is soms precies wat je nodig hebt als je iets spannends wilt, maar niet te veel wilt nadenken tijdens het lezen. Heerlijk.

Zo’n thriller waarbij je wat meer moet nadenken, is Na 72 Uur van Susie Steiner. Ook met dit soort thrillers kan ik goed uit de voeten, dus dit boek ligt hoog op mijn TBR te wachten tot het eindelijk zo ver is.

Ik kocht EINDELIJK De Boekendief van Markus Zusak, één van mijn favoriete boeken of all time. Ik weet ook niet zo goed waarom hij nog niet in mijn kast stond (ik las hem destijds uit de bibliotheek), maar oh oh oh, wat ben ik een gelukkig mens nu.

Het derde deel van de Vleugels-trilogie, Verstrengelde Vleugels van Vanessa Gerrits, kwam binnen! Ik vond de eerste twee delen verrassend leuk en boeiend, dus ik denk dat ik me ook met dit deel prima weet te vermaken. 

Nog een derde deel! De Strijdmagiër van Taran Matharu (WE LOVE YOU TARAN!!) viel op de mat en met het schaamrood op mijn kaken vertel ik jullie dat ik alleen nog maar deel één heb gelezen. MAAR!! Deze vakantie (om precies te zijn aankomend weekend) staat De Edele op de planning, zodat als ik thuis kom uit Frankrijk, ik hier in kan duiken.

Eén van de weinige (of misschien zelfs de enige?) contemporary uit het fonds van Dutch Venture Publishing op dit moment kon ik niet aan me voorbij laten gaan. Zodoende belandde Duw Me Weg, Houd Me Vast van Vanessa Garden in mijn boekenkast en deze week (morgen?!) kan ik hem oppakken!

Clavis was ontiegelijk lief voor mij (SHOUTOUT!), want ze stuurden Naondel van Maria Turtschaninoff naar me op zodat ik door kan lezen in de serie. YAY! Ik was zo gek op Maresi, het eerste deel, dus ik stuiter ondertussen bijna van geluk.

Bij boekhandel Haasbeek won ik De Happiness Goeroe van Jette Schröder en daar werd ik op zich al heel erg happy van! Ik bewaar dit boek voor een moment dat het even iets minder gaat, zodat het me hopelijk van dienst kan zijn.

Omdat ik (zo goed als…) geslaagd ben voor mijn HBO-opleiding, kreeg ik van mama Liefdesbrieven Aan De Sterren van Ava Dellaira (en nog meer cadeautjes). Ik had dit boek ondertussen al jaren op de radar en ik ben blij dat ik hem aan mijn collectie heb kunnen toevoegen. Thanks, mom!

Het nieuwste boek van Jennefer Mellink, Vermoorde Onschuld, klonk me weer fantastisch in de oren en vlak nadat hij binnenkwam heb ik hem al uitgelezen (op één avond!). Binnenkort kun je hier dus een recensie van verwachten.

Van mijn nieuwe huisgenoot kreeg ik Dijkshoorn Kijkt Kunst omdat ik me druk maakte om mijn toets kunstgeschiedenis van vorige periode. Heel fijn gedichtenbundeltje (mag ik het zo noemen?) rondom verschillende bekende kunstwerken. Dit boek kan ik waarschijnlijk snel aan mijn gelezen-lijst toevoegen.

Niet de vorige leesclub van de Boekentijgers, maar die leesclub ervoor, lazen we Het Dodenhuis van Sarah Pinborough. Ik vond dit boek enorm tof – heel anders dan 13 Minuten – en ik heb er absoluut van genoten. Ook hier snel een recensie van op de website.

Om de serie af te maken, was ik erg blij dat De Outcast van Taran Matharu (WE LOVE YOU TARAN!!) uitkwam. Deze prequel ga ik wel pas op het einde lezen, maar zoals je eerder kon lezen, is dat misschien al binnen aanzienlijke tijd!

De laatste twee boeken van mijn mega-bookhaul zijn Beyond A Darkened Shore van Jessica Leake en Onyx & Ivory van Mindee Arnett. Van beide boeken weet ik vrijwel niets, maar ik kreeg ze in mijn Fairyloot boxen en de covers zijn PRACHTIG. Love it. Grote kans dat ik ze toch wel snel ga oppakken.

 

Wat kreeg jij de afgelopen tijd binnen of wat kocht jij de afgelopen tijd?

 

Ik wil graag uitgeverij A.W. Bruna, uitgeverij Harper Collins, uitgeverij Clavis, Chicklit.nl, uitgeverij Cargo, uitgeverij DVP, uitgeverij Best of YA en uitgeverij Luitingh-Sijthoff bedanken voor de afgelopen 14 weken! 

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

2 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken