Personal Reading

Chantal aan de Book Buying Ban

Oke, oke… Het is misschien eens tijd om de realiteit onder ogen te gaan zien: ik heb te veel ongelezen boeken. Nu ik mijn kasten heb ingedeeld en ik een mooie scheiding heb gemaakt tussen gelezen boeken en ongelezen boeken, ben ik toch wel een beetje geschrokken. Ik heb in totaal 219 boeken en daarvan zijn er 127 ongelezen… SLIK!

Nu heb ik dus een plan. Een waterdicht plan, als je het mij vraagt… Ik ga minder boeken kopen! Yay! (Oke, nee, eerlijk gezegd huil ik van binnen, maar we moeten wel). Maar aangezien dit dus niet mijn favoriete bezigheid zal worden, vind ik wel dat ik af en toe gematst mag worden.

Stap 1: Recensie-exemplaren en prijsvragen tellen niet. Als ik daar ook nog naar moet kijken, dan ga ik helemaal ten onder. Daarbij komt dat ik recensie-exemplaren altijd binnen een maand lees en recenseer, dus ik hoef niet bang te zijn dat ze blijven staan in mijn kast om te verstoffen.

Stap 2: Elke maand maar 1 boek. Ik vind dat ik sowieso elke maand 1 boek mag kopen. De hele maand zal ik dan uitkijken naar dat boek en op de laatste dag van de maand zal ik het boek bestellen, gewoon omdat dat mag.

Stap 3: Bij elke drie gelezen boeken uit mijn kast, mag ik 1 boek kopen. Mijn e-reader staat echt veel te vol, dus daar kan ik altijd uit kiezen, maar als ik drie boeken uit mijn kast lees en ze dus naar de andere kant mag verplaatsen, dan mag ik een nieuw boek kopen.

Stap 4: Belonen mag met een boek, mits dit niet vaker dan twee keer per maand is, en liever met goodies. Ik ben best van mening dat ik beloond mag worden als ik een na toetsweek totaal ongeschonden uit de strijd gekomen blijk te zijn of als ik weer een aantal kilo’s kwijt ben, dus dat mag met een boek. Maar liever beloon ik mezelf dan met leuke boeken-goodies, zoals tasjes, boekenleggers en mokken.

Dus, in de praktijk komt het er op neer dat ik maximaal 4 boeken per maand zal kopen en deze vier zullen allemaal een reden hebben. 1 boek aan het einde van de maand, misschien 1 boek omdat ik drie boeken heb gelezen en misschien maximaal 2 boeken als beloning (maar dit hoop ik op te kunnen vangen met boeken-goodies). Op zich gaat het me niet om het geld, het gaat me meer om het feit dat ik niet lukraak maar boeken blijf kopen. Laat ze maar een goede reden hebben! Heel misschien kan ik dan volgend jaar meedoen aan de TBR-takedown challenge! Yes!

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

2 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken