Aanrader Van De Week

Aanrader van de week #10

In de ‘aanrader van de week’ bespreek ik een boek die je morgen meteen moet gaan halen in de boekhandel. Of dit boek nu steengoed geschreven is, een verrassende plotwending heeft of dat de schrijver van dit boek geweldig is: elk boek kan de aanrader van de week worden. In een aantal bulletpoints probeer ik je over te halen dit geweldige boek op te pakken. Wat zou de aanrader van deze week zijn?

Deze week bespreek ik het boek ‘Al Het Moois Is Niet Verloren’ van Danielle Younge-Ullman. Deze contemporary is uitgegeven in juni bij uitgeverij Best Of YA. Het verhaal volgt Ingrid, die als voorbereiding op haar prestigieuze zangopleiding door haar moeder naar een natuurkamp gestuurd wordt. Als ze de weken op het kamp volhoudt, mag ze van haar moeder, die zelf ooit opera-zangeres was, naar de dure school. Ingrid merkt al snel dat het natuurkamp niet zo mooi is als in de brochure stond en ze heeft er flink de balen van. Iedereen in het kamp lijkt een probleem te hebben: van moeilijk opvoedbaar tot zelfs gevangenisstraffen aan toe. Waarom zit Ingrid precies bij deze mensen in het kamp?

  • Zeg nou eerlijk: je kunt dit boek niet voorbij lopen in de boekhandel. De kleuren van de cover zijn intrigerend en er is bewust gekozen voor een ‘klein meisje in de grote, boze wereld-idee’. De letters van de titel zijn zorgvuldig gekozen en sluiten compleet aan bij de sfeer van het boek. Mijn aandacht werd steeds weer naar de mooie cover getrokken.
  • Het grootste pluspunt aan een goed boek vind ik dat het vaak supersnel leest. Dit boek las ik in één dag uit. Ik kon hem niet wegleggen en als ik het echt moest wegleggen (door van die verplichte dingen als eten en sociaal zijn), dan werd mijn aandacht steeds weer naar het boek getrokken.
  • Het verhaal is opgebouwd uit gebeurtenissen in het heden, flashbacks uit het verleden en dagboekstukken die Ingrid naar haar moeder schrijft (over het algemeen brieven vol tegenstrijdige liefde-/haatgevoelens, omdat ze van haar moeder houdt maar het echt niet tof vindt dat ze op een gek kamp zit).
  • Ingrid is hilarisch. Echt, oprecht hilarisch.
  • Dit boek is veel meer dan het lijkt. Ik verwachtte een soort ‘jong YA-boek’ over jezelf redden in de natuur, maar eigenlijk is dit hele boek een zoektocht naar de echte Ingrid en alles wat ze daarbij heeft weggestopt. Ingrid is niet voor niets op dit kamp, maar eigenlijk weet ze zelf niet waarom. Ze heeft nooit in de gevangenis gezeten en ze is ook nooit weggelopen van huis, bijvoorbeeld. Dus waarom zit ze daar?
  • Daarbij is dit boek ook een prachtig voorbeeld van vriendschappen opbouwen onder vreemde omstandigheden. Het is niet alledaags wat de ‘vakantiegangers’ overkomt, maar toch weten ze elkaar te vinden (de een alleen iets sneller dan de anderen, of als nog helemaal niet).
  • Danielle Younge-Ullman is in mijn hoofd van ‘onbekend’ naar ‘master of contemporary’ gegaan met één boek. Ik zou het liefst ál haar boeken kopen (maar stiekem wacht ik even of er misschien nog meer boeken van haar worden vertaald…?), want ik durf te wedden dat haar andere boeken me net zo gaan raken als dit boek deed.
  • Ik gaf het boek vijf sterren in mijn recensie die morgen online komt, maar eigenlijk zou ik het boek duizend sterren geven.

En, heb ik je over weten te halen? Koop het boek hieronder meteen op Bol.com of ren naar je lokale boekhandel!

 

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken