Boek Recensie

1001 Nights-thee & recensie Takla Makan

1001 Nights-thee & recensie Takla MakanTakla Makan: Het Blauwe Licht by Petra Nouns
Published by Dutch Venture Publishing on March 30th 2018
Pages: 220
Goodreads
three-half-stars

Ella is een vijftienjarig meisje uit Berlijn. Haar vader vindt het belangrijk dat ze ook met andere culturen in aanraking komt, dus zit ze op een school in Kreuzberg met leerlingen uit allerlei lagen van de bevolking. Ella heeft geleerd goed voor zichzelf op te komen in de klas, waar het er soms ruw aan toe gaat. Gelukkig heeft ze de meeste lessen met haar beste vriendin Sofia. Het grootste probleem? Dat Orkan dit jaar ook bij haar in de klas zit: een Turkse jongen met een grote mond en een veel te hoge dunk van zichzelf. Die moet ze het hele jaar zien te ontlopen, want ze kan hem niet luchten of zien. Bovendien is er een steekje bij hem los, want hij beweert dat zijn tante kan toveren. Wie gelooft er nu zoiets?Maar dan gebeurt er iets wonderbaarlijks. Ella komt in aanraking met een mysterieus, blauw licht - een schijnsel dat haar steeds weer visioenen geeft over een toekomst waarin ze samen is met Orkan en smoorverliefd op hem is. Verliest ze haar verstand of is er echt iemand die haar een glimp wil tonen van een ander leven dat ooit van haar zal zijn?Diep in de Takla Makanwoestijn bestrijden twee machtige tovenaars elkaar met witte en zwarte magie, waarbij de inzet het leven van Orkan is... en dat van zijn toekomstige geliefde.

Zoals je misschien weet, maak ik boekenthee. Deze producten zijn te vinden in het menu hierboven onder het kopje ‘webshop’. Ik maak het liefst thee bij nieuw verschenen boeken of populaire boeken en ik sprak af met uitgeverij Dutch Venture Publishing dat tegelijk met het boek ‘Takla Makan’ er een theetje zou verschijnen die daarbij zou passen!

En dit is hem geworden! Takla Makan speelt zich deels af in Berlijn en deels in de Takla Makan-woestijn, dus de ‘1001 Nights-thee’ is gebaseerd op Arabische elementen en woestijnelementen. De smaken, granaatappel, dadel en pistache, passen volledig in de Turkse en Arabische keuken. De thee is vanaf deze week in de webshop te pre-orderen.

 

Takla Makan volgt Ella, die op haar middelbare school in de ban raakt van Orkan. In de Turks-Duitse cultuur bij haar op school is het altijd wel gedoe, maar ze heeft al jaren een grote hekel aan Orkan. Tot ze op een dag Orkan tegenkomt in wat lijkt een magische omgeving, inclusief blauw licht. Ze weet niet wat haar overkomt, maar al snel wordt er steeds meer duidelijk. Wat is haar toekomst en wie heeft dat al voor haar bepaald?

De schrijfstijl van Petra Nouns is aan het begin van het boek wat wennen. Het is wat lastig om doorheen te komen, maar gelukkig helpt Ella, ons vijftienjarig hoofdpersonage, daar wel mee. Ze is toegankelijk, wat naïef, maar wel heel erg leuk om vanuit te lezen. Ze rolt van het ene vreemde verschijnsel in het andere verschijnsel, maar uit eindelijk weet ze zichzelf mooi staande te houden.

Wat mij betreft is Takla Makan een mooie aanvulling in de YA-kast. Het is wat mij betreft niet het beste boek ooit geschreven, ik miste wat verdieping in het plot en de schrijfstijl was niet mijn ding, maar het is wel heel origineel (ik heb niet veel YA’s gelezen die zich afspelen in Berlijn en in de woestijn) en het was ontzettend vermakelijk. Hoe dan ook het aankoopbedrag waard, dus geef hem een kans en laat me weten wat je er van vond!

three-half-stars
Back to study

Over de auteur

Chantal de Vries

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archief