1000 Vragen

1000 Vragen Aan Jezelf #9

Als je meerdere blogs volgt, is het je vast niet ontgaan. Het tijdschrift Flow (een aanrader trouwens, héél leuk om te lezen!) bracht een tijdje geleden een boekje uit met 1000 vragen aan jezelf. Lieke van Make It Personal kwam met het geniale idee om deze vragen in te vullen op haar blog en tegenwoordig doen veel meer bloggers dit met plezier. Ik vond dat ik hier niet mee achter kon blijven, omdat ik mezelf hierdoor weer beter leer kennen en omdat jullie hierdoor een kijkje kunnen nemen in mijn brein. Klinkt dat niet tof?!

1000 Vragen Aan Jezelf

[Note: ik heb deze foto overgenomen van Lieke’s blog (Make It Personal). Alle fotorechten gaan uit naar haar.]

 

Hoe goed ken je je buren?

Dit is een beetje een flauwe vraag, want ik ben op dit moment op vakantie en na de vakantie woon ik in een nieuw huis. Hier op de camping zijn mijn buren al duizend keer gewisseld, maar de ‘vaste clique’  ken ik ondertussen een beetje. In mijn nieuwe huis ken ik nog maar 1 buurgezinnetje, de rest ken ik nog niet. Maar ik vind het altijd wel belangrijk om te weten wie er naast me wonen!

Heb je vaak geluk?

Dat ligt er maar net aan hoe je het bekijkt. Ik denk dat iedereen evenveel geluk heeft, maar dat iedereen er anders naar kijkt. Ik ben dankbaar voor wat ik heb en wat ik krijg, dus ik denk dat ik vaak geluk heb. Maar niet meer dan een ander, ik denk alleen dat ik het meer waardeer.

Met welke vriendin verschil je het meest?

Ondertussen weten jullie vast dat ik geen namen gebruik op mijn blog, maar in mijn vriendengroep is het altijd een beetje 2 tegen 2. Een vriendin en ik zijn meer huismusjes, zijn wat meer op ons zelf gericht en hoeven niet per se elk weekend in de stad te zijn, terwijl onze andere twee vriendinnen dat juist wel heel tof vinden. En toch kunnen we het altijd goed vinden, dus verschil is niet meteen negatief.

Wat doe je anders dan je ouders?

Tsja, ik doe zo veel anders dan mijn ouders. Zo kook ik bijvoorbeeld de steel van de broccoli mee, wat mijn ouders niet doen, of besteed ik mijn duurverdiende centjes eerder aan een nieuw boek dan aan de boodschappen (want dat doen zij nog voor me).

Waar krijg je energie van?

Ik ben iemand die energie krijgt van heel veel dingen. Als ik ergens door geïnspireerd word, wil ik het liefst meteen beginnen. Vaak gebeurt dat door pinterest of door tijdschriften en dan kan ik mezelf nog maar net in bedwang houden! Heerlijk, die impulsiviteit!

Wanneer heb je voor het laatst een nacht doorgehaald?

Ik doe dat (gelukkig) niet heel vaak, maar de laatste keer was een paar maanden terug toen er een project was op onze Hogeschool. We hebben een nacht lang op school een toneelstuk gemaakt (zowel het hele plot als de kleding als het decor als de muziek etc etc) zodat we in de ochtend dit toneelstuk konden opvoeren voor kinderen die in het Aszielzoekerscentrum bij ons in de buurt zitten. Dit was een hele bijzondere nacht en ik zal hem niet snel meer vergeten!

Waar dagdroom je graag over?

Ik dagdroom eigenlijk echt over alles en nog wat. Ik vind het fijn om dingen te plannen, dus vaak droom ik weg over dingen die ik eigenlijk nog moet doen die dag (of welk boek ik moet uitlezen…) zonder het echt te doen. Maar ik las laatst een onderzoek waaruit blijkt dat dagdromen helemaal geen weggegooide tijd is en dat het zelfs goed voor je is, dus mij hoor je niet meer klagen!

Kijk je vaak achterom?

Wow, wat een dubbelzinnige vraag weer! Letterlijk? Nee niet echt. Figuurlijk? Dat wel natuurlijk. Ik denk vaak terug aan dingen die ik heel leuk vond of dingen die ik anders gedaan had willen hebben. Maar ik besef me ondertussen ook dat terugkijken niet heel veel zin heeft.

Wat weten de meeste mensen niet van jou?

Mensen weten heel veel niet echt van mij. Bijvoorbeeld dat ik helemaal gek ben op augurken of dat ik echt doodsbang ben voor horrorfilms.

Wat is een terugkomende ruzie met je partner?

… Welke partner?

Waar verheug je je dagelijks op?

Op het avondeten. Is dat heel gek? Ik vind het altijd leuk om te koken, lekker te eten en om even samen te zijn met het gezin!

Welke vriendschap van vroeger mis je?

Ik spreek mijn beste vriendin van vroeger eigenlijk nooit meer, dat vind ik erg jammer. Maar verder heb ik geen grote gemissen in mijn vriendschappen, die los ik graag zo snel mogelijk op.

Hoe ga je om met stress?

Ik ben best stressbestendig, maar wel snel vatbaar voor stress. Ik merk vaak dat ik even een stapje terug moet doen en even wat eerder moet slapen of op andere manieren ontspanning nodig heb. Daarna gaat het vaak weer goed.

Doe je je weleens anders voor dan je bent?

Ik denk dat iedereen dat wel eens doet. Maar ik probeer het liefst zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven, zodat er geen gekke situaties ontstaan. Natuurlijk doe ik tijdens een sollicitatie wel of ik net wat beter georganiseerd ben dan ik eigenlijk ben, of tijdens een avondje uit net wat meer humor heb dan dat ik eigenlijk heb, maar echt grote dingen zijn dat gelukkig niet.

Waarin lijk je op je vader?

Dit heb ik eigenlijk de vorige keer al toegelicht, maar ik ben soms net zo koppig en net zo beschermend als mijn vader. Twee eigenschappen die niet negatief hoeven zijn, pas als je er in doorslaat. Mijn vader en ik hebben vaak ook dezelfde humor en dezelfde muzieksmaak!

Kun je geluk afdwingen?

Zoals ik hierboven al zei: het is maar net hoe je er mee omgaat. Als je het dankbaar bekijkt, heb je eigenlijk veel meer geluk dat je denkt. En als je zo blijft denken, zul je ook veel gelukkiger zijn met kleine dingen. Dus of het afdwingbaar is weet ik niet, maar je kunt het zelf inschatten.

Wat voor type ruziemaker ben je?

Ik heb iemand nodig die terugschreeuwt als ik schreew. Als ik heel boos ben en iemand geeft me meteen gelijk of gaat huilen bijvoorbeeld, word ik vaak alleen maar bozer. Als ik boos ben, moet ik echt even mijn frustratie kwijt. Als dat niet gaat, ontvlucht ik de situatie.

Ben je ‘s ochtends meteen wakker?

Vaak wel, ik hou niet van snoozen. Ik sta het liefst wat vroeger op, zodat ik nog rustig aan kan doen, maar ik stap wel meteen uit bed.

Hoe klinkt jouw lach?

Ehm, dat is een lastige vraag. Ik lach op verschillende manieren eigenlijk. Het is geen bulderende lach, geen gniffellachje, geen hysterische lach. Gewoon een normale lach? Kan dat?

Bestaat vriendschap op het eerste gezicht?

Jep. Toen ik mijn beste vriendin zag, wist ik al meteen dat ze een goede vriendin zou worden.

Gun je jezelf vaak een pauze?

Dat moet soms wel! Je kan niet altijd door blijven gaan, toch? Maar soms gun ik mezelf de pauze net iets te laat, als het eigenlijk al niet meer gaat.

Ben je ooit ongewild verliefd geweest?

Nee, dat niet. Wel in de zin dat ik te lang bij iemand bleef hangen, maar ik weet niet of dat met de vraag bedoeld wordt.

Duw je mensen in hokjes?

Onbewust wel, en dat vind ik erg vervelend van mezelf. Ik ben echt tegen hokjes, iedereen is uniek, maar toch ontkom je er niet aan.

Van welk geluid hou je?

Regen! Ik ben gek op het getik op mijn raam!

 

Welke vraag wil jij beantwoorden?

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken