1000 Vragen

1000 Vragen Aan Jezelf #8

Als je meerdere blogs volgt, is het je vast niet ontgaan. Het tijdschrift Flow (een aanrader trouwens, héél leuk om te lezen!) bracht een tijdje geleden een boekje uit met 1000 vragen aan jezelf. Lieke van Make It Personal kwam met het geniale idee om deze vragen in te vullen op haar blog en tegenwoordig doen veel meer bloggers dit met plezier. Ik vond dat ik hier niet mee achter kon blijven, omdat ik mezelf hierdoor weer beter leer kennen en omdat jullie hierdoor een kijkje kunnen nemen in mijn brein. Klinkt dat niet tof?!

1000 Vragen Aan Jezelf

[Note: ik heb deze foto overgenomen van Lieke’s blog (Make It Personal). Alle fotorechten gaan uit naar haar.]

 

Wat vind je van je uiterlijk?

Ik vind mezelf niet erg knap, maar ik heb het wel geaccepteerd. Ik zie tegenwoordig ook mooie dingen aan mijn lichaam en ik durf naar mezelf te kijken in de spiegel. Gelukkig maar, want anders denk ik dat ik niet heel gelukkig zou kunnen zijn.

Ben je aardig voor jezelf?

Vaak wel, maar ik ben soms iets te kritisch op mezelf. Ik moet leren dat ik ook fouten mag maken en dat ik daar niet voor afgestraft hoef te worden. Maar ik weet wel wanneer ik echt mijn rust moet nemen, bijvoorbeeld, en dit zal ik ook altijd doen.

Zou je plastische chirurgie overwegen?

Niet zonder goede reden. Als ik bijvoorbeeld een flink ongeluk krijg, waardoor mijn neus niet meer recht staat, zal ik misschien wel overwegen om hem recht te laten zetten. Maar ik zal nooit botox spuiten of mijn gezicht laten straktrekken, daar houd ik echt niet van.

Welke film heb je minstens vijf keer gezien?

Ongeveer elke Disney of Pixar film + Harry Potter + Love Actually. Verder kijk ik films niet vaak meerdere keren.

Vul je graag testjes in?

Ja, over het algemeen wel! Alleen niet als het me verplicht wordt. Ik krijg helemaal de kriebels van enquêtes zodra deze verplicht worden. Ik wil het graag op mijn eigen tempo op mijn eigen moment invullen.

Zou je terug naar vroeger willen?

Soms wel, ja. Het leek allemaal zo veel makkelijker vroeger, toen ik nog een basisschoolkindje was. Maar aan de andere kant ben ik blij waar ik nu ben gekomen en vind ik het fijn dat ik me een weg door mijn leven baan, dus in dat opzicht hoef ik niet meteen terug naar vroeger.

Hoe egocentrisch ben je?

Ik ben van mening dat ‘voor wat, hoort wat’. Niet mega strikt, maar bijvoorbeeld wel dat je mij best ergens mee kan helpen als ik je de vorige vijf keren ook al heb geholpen. Ik kom dan ook wel op voor mijn mening en dat kan soms uitlopen op een discussie.

Op welke manier kom je het liefst tot rust?

Lezen, natuurlijk! Maar ik vind het soms ook heel fijn om doelloos naar de tv te staren en gewoon echt helemaal niets te hoeven doen. Heerlijk!

Voel je je weleens buitengesloten?

Vanuit mijn onzekere kant voel ik me vaak buitengesloten als dit helemaal niet het geval is. Als een vriendin iemand anders meevraagt ergens heen en mij niet eens heeft gesproken die week. Of als we met een grote groep lopen en ik loop in mijn eentje achteraan. Dit hoeft helemaal niet negatief te zijn, maar soms vat ik dit wel zo op.

Waar pieker je vaak over?

Ik pieker vaak over op welke manier ik overkom op een ander. In mijn hoofd loop ik ‘s avonds vaak nog gesprekken en situaties door om na te gaan of ik niet heel stom bezig was. Maar ook voor situaties in de toekomst ben ik soms een beetje bang, waardoor ik daar zo veel over ga piekeren.

Hoe zie je de toekomst?

Goed! Ik weet niet hoe mijn toekomst zal zijn en waar en hoe ik terecht ga komen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat mijn toekomst echt wel goed gaat komen! Hopelijk met héél veel boeken.

Waar viel je op bij je partner?

Eh, welke partner?

Op welk familielid lijk je het meest?

Ik ben een echte mengelmoes van mijn vader en mijn moeder. Ik heb het koppige van allebei, het standvastige en overbezorgde van mijn vader en mijn gezelligheid en het feit dat ik compromissen kan sluiten van mijn moeder.

Hoe breng je het liefst de avond door?

… Lezend!

Hoe onafhankelijk sta je in het leven?

Ik ben heel erg bewust van het feit dat ik alles zelf moet kunnen. Ik wil me niet afhankelijk maken van mijn familie of mijn latere partner. Ik wil mijn eigen geld kunnen genereren, mijn eigen leven kunnen leiden en dit niet alleen maar door een ander kunnen doen. Dus ik weet niet hoe onafhankelijk ik nu ben, maar ik weet wel dat ik dit heel graag wil worden.

Neem je vaak het initiatief?

Ligt er een beetje aan wanneer. Vaak heb ik het gevoel dat ik het initiatief wel moet nemen, omdat er anders niets gebeurt, dus dan doe ik het wel. Maar ik vind het ook wel eens fijn als een ander het initiatief neemt!

Aan welk huisdier heb je goede herinneringen?

Al mijn huisdieren eigenlijk wel! Wij hadden een aantal jaar terug een kat (in totaal vijf) die heel erg veel knuffelde, ik heb ook echt gehuild toen ze terugging naar haar echte baasje (ze logeerde alleen bij ons een aantal jaar).

Staat er genoeg op je spaarrekening?

Nee! Och jee, ik wil zo graag sparen, maar ik verdien gewoon te weinig. Ik ben op alle mogelijke manieren extra geld aan het binnensprokkelen, maar het lukt gewoon niet. Ik heb het geld zo hard nodig!

Blijf je altijd wonen waar je nu woont?

Nee, dat denk ik niet. Ik kan me sowieso vrijwel overal thuis voelen, maar het is voor mijn studie en toekomst beter als ik weer terugverhuis naar de Randstad.

Ben je gevoelig voor kritiek?

Soms. Ik vind het fijn als mensen me kritiek geven op iets wat ik aan kan passen aan mezelf, maar als ik weet dat het niet te veranderen is en men blijft hier kritiek op geven, dan kan ik daar echt even last van hebben.

Ben je bang voor iemand die je kent?

Nee, ik ben niet bang voor mensen die ik ken! Vaak als ik iemand leer kennen, ook al was ik nog zo bang voor iemand, dan valt het allemaal reuze mee.

Neem je vaak de tijd voor jezelf?

Vaak wel, maar soms zou het nog iets meer mogen. Ik weet dat ik soms nog meer mijn best mag doen en naar mezelf moet luisteren, in plaats van overal achteraan te hollen.

Waar had je het laatst de slappe lach om?

Om Tineke die de goodiebags voor de meeting niet eens normaal kon vullen, ik heb echt in tijden niet zo hard gelachen!

Geloof je alles wat je denkt?

Haha, nee! Soms denk ik echt onzin, fantasie, en ik weet dat ik dat niet altijd moet geloven!

Welk feest was legendarisch?

Och, ik kom niet op zo veel feestjes. Ik vind vrijwel elk feestje wel leuk, maar ik ben eigenlijk nooit op een feest geweest waar ik helemaal gek van was. Behalve de 16e verjaardag van mijn beste vriendin, daar heb ik me toen echt heel goed vermaakt!

 

Welke vraag wil jij beantwoorden?

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken