1000 Vragen

1000 Vragen Aan Jezelf #7

Als je meerdere blogs volgt, is het je vast niet ontgaan. Het tijdschrift Flow (een aanrader trouwens, héél leuk om te lezen!) bracht een tijdje geleden een boekje uit met 1000 vragen aan jezelf. Lieke van Make It Personal kwam met het geniale idee om deze vragen in te vullen op haar blog en tegenwoordig doen veel meer bloggers dit met plezier. Ik vond dat ik hier niet mee achter kon blijven, omdat ik mezelf hierdoor weer beter leer kennen en omdat jullie hierdoor een kijkje kunnen nemen in mijn brein. Klinkt dat niet tof?!

1000 Vragen Aan Jezelf

[Note: ik heb deze foto overgenomen van Lieke’s blog (Make It Personal). Alle fotorechten gaan uit naar haar.]

Waar zou je beroemd mee willen zijn?

Ik zou het heel gaaf vinden om auteur te zijn, al ben ik niet echt bijzonder in mijn schrijfstijl, of om blogger/vlogger te zijn. Verder ben ik niet zo happig op ‘beroemd zijn’, voor mij zijn bekende mensen ook maar gewoon mensen en ik zou zelf ook nooit als een beroemdheid behandeld willen worden. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg!

Hoe voelt het om afgewezen te worden?

Pijnlijk. Het ligt er aan op welke manier, maar eigenlijk is het altijd gewoon pijnlijk. Soms alsof je een klap in je gezicht krijgt, soms alsof iemand je ziel heeft opengereten, het kan allemaal. Maar echt fijn is het nooit.

Wie wil je beter leren kennen?

Ik heb een aantal toffe mensen leren kennen de afgelopen weken, zoals Chinouk Thijssen, Frank en Felicity, die ik graag veel beter zou willen leren kennen!

Ruik je altijd lekker?

Ik zorg er wel altijd voor dat ik deodorant op heb en dat mijn tanden gepoetst zijn, als dit met de vraag bedoeld wordt. Maar na een warme dag sporten weet ik nog niet zo zeker of dat nog nut heeft gehad, haha!

Hoeveel boeken lees je per jaar?

Normaal gesproken tussen de 80 en 90, al is dit jaar een uitzondering en heb ik er tot nu toe nog geen 30 gelezen. Maar met de flow waar ik nu in zit, hoop ik er toch meer dan 60 te kunnen lezen dit jaar!

Google je jezelf?

Ik heb het wel eens gedaan, om te zien of er gegevens van mij te vinden zijn die ik liever niet wil verspreiden. Gelukkig valt het reuze mee!

Welke historische gebeurtenis had je graag met eigen ogen gezien?

Dat is een goede vraag! Ik zou graag in de Pruikentijd geleefd willen hebben, maar er zijn ook zo veel minpunten hier aan. Als ik echt moest kiezen, zou ik graag in de jaren ’50 willen leven en de hele hippie-tijd meemaken!

Zou je met je vriendinnen kunnen samenwonen?

Jazeker. Dit zit ook zeker wel in de planning. Mijn drie beste vriendinnen en ik leven allemaal anders, maar we sluiten hierdoor precies op elkaar aan en ik denk dat we een gouden combi zouden zijn!

Praat je tegen voorwerpen?

Oh, vaak wel. Ik vertel mijn laptop vaak dat hij eens op moet schieten, of een boek dat hij moet blijven staan.. Je moet toch wat, als je alleen thuis bent en omringt wordt door spullen?

Wat is je grootste tekortkoming?

Mijn grootste tekortkoming, als iets wat ik echt mis aan mezelf? Ik zou geduldiger willen zijn en wat minder strikt op de tijd. Ik kan soms echt in paniek raken als ik een bus dreig te missen, terwijl er dan nog geen man over boord is.

Ben je een honden- of kattenmens?

Katten, for sure. Het liefst heb ik er 1000, heerlijke beestjes!

Hoe laat je merken dat je iemand aardig vindt?

Als ik een nieuw iemand aardig vind, dan zal ik veel met diegene willen praten. Hoe beter ik bevriend met je raak, hoe guller ik ook ben. Ik zal dingen delen of uitlenen en geld voorschieten, daar heb ik allemaal geen moeite mee!

Met welke reden eet je?

Ik ben een echte bourgondiër en ik hou van lekker eten, maar ik besef me ook dat ik soms te veel eet en dat ik hier op moet letten. Ik eet sommige dagen op vaste tijden en sommige dagen alleen als ik honger heb. Het verschilt dus heel erg, soms eet ik omdat het moet, en andere dagen omdat ik gewoon lekker wil eten.

Dans je voor de spiegel?

Nee! Ik dans eigenlijk sowieso heel weinig. Ik hoorde laatst dat het normaal was dat meiden door de woonkamer dansen als er niemand thuis is: dit heb ik dus nooit gedaan!

Waarin ben jij anders dan andere mensen?

Haha, zie hierboven! Maar in algemenere zin ben ik voor mijn leeftijd (18 jaar) meer bezig met mijn toekomst, met dingen plannen en met de manier waarop ik mijn leven in wil delen. Ook ben ik open-minded en sta ik overal voor open, terwijl veel mensen zich toch schuilhouden in hun eigen boxje.

Welke jeugdfilm zou je kinderen aanraden?

NEMOOOOO! Maar in principe vrijwel alle Disney en Pixar-films, want ik hou gewoon heel erg van animatiefilms! Mijn favoriete sprookjes zijn Aladdin en Belle en het Beest, en qua animatiefilms grijp ik dus altijd naar Finding Nemo (en nu ook Dory!), Shark Tale of Madagascar.

Blijf je tot het laatst op feestjes?

Ligt er aan op wiens feestje. Vaak blijf ik slapen bij vrienden na een feestje, dus dan wel. Maar als ik nog naar huis moet, blijf ik vaak niet tot het laatst. Ik ben niet zo’n nachtbraker.

Welk nummer heb je de laatste tijd grijsgedraaid?

Ik vond Can’t Stop The Feeling van Justin Timberlake heel erg leuk!

Oefen je voor een telefoongesprek?

Ja, altijd! Ik vind telefoneren echt helemaal niet leuk, want ik kan de ander niet zien en dan interpreteer ik dingen vaak verkeerd, dus ik ben altijd een beetje zenuwachtig!

Wanneer heb je voor het laatst gehuild bij anderen?

Bij de musical Sky waar Reza, Dominique, Merith en ik naartoe gingen. Mán, wat een heftig verhaal! *snotter, snotter*

Met wie breng je het liefst een vrije dag door?

Is het heel cliché als ik hier mijn boeken noem? Ik kruip het liefste op de bank met een goed boek! Verder vind ik het ook altijd leuk om iets te doen met mijn moeder en mijn zusje, omdat we elkaar zo vaak mislopen in de week.

Wat was het beste advies dat iemand je ooit gaf?

Geef nooit op, jouw tijd komt nog wel. En ik voel dat mijn tijd begint te komen!

Waar denk je aan bij de zomer?

Volkswagenbusjes, ijsjes en strand! Geen idee waarom, maar dat waren de eerste drie dingen die mijn hoofd in plopten!

Hoe ruikt je favoriete parfum?

De parfum die ik nu draag is Pleasures van Estee Lauder en dit is een zoet parfum met een frisse ondertoon, zodat hij niet te zwaar is. Ik kreeg hem als proefje bij de Douglas en ik was meteen verkocht en nu is het mijn favoriete parfum!

Welke kritiek raakte je het meest?

Vooral kritiek die gaat over iets waar ik niets aan kan veranderen; waar ik niet in kan groeien. Ik ben zoals ik ben, dat kan ik niet aanpassen, dus het is vervelend als mensen dat toch van je verwachten.

 

Welke vraag wil jij beantwoorden?

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken