1000 Vragen

1000 Vragen Aan Jezelf #16

Als je meerdere blogs volgt, is het je vast niet ontgaan. Het tijdschrift Flow (een aanrader trouwens, héél leuk om te lezen!) bracht een tijdje geleden een boekje uit met 1000 vragen aan jezelf. Lieke van Make It Personal kwam met het geniale idee om deze vragen in te vullen op haar blog en tegenwoordig doen veel meer bloggers dit met plezier. Ik vond dat ik hier niet mee achter kon blijven, omdat ik mezelf hierdoor weer beter leer kennen en omdat jullie hierdoor een kijkje kunnen nemen in mijn brein. Klinkt dat niet tof?!

1000 Vragen Aan Jezelf

[Note: ik heb deze foto overgenomen van Lieke’s blog (Make It Personal). Alle fotorechten gaan uit naar haar.]

 

Voor welk dier ben je bang?

Ik ben enorm bang voor spinnen, krekels, kevers en andere kleine, kruiperige, vliegende of kriebelige beestjes. En ik weet echt wel dat dat irreëel is, maar toch ben ik bang. Lekker puh.

 

Waardoor was je voor het laatst helemaal van slag?

Toen Trump dinsdag president werd. Ik denk dat ik niet de enige was, want de hele wereld stond op zijn kop. Maar ik was die dag niet lekker te pas en ik was oprecht teleurgesteld in de Amerikaanse bevolking. Jammer.

 

Wat ligt er standaard in je koelkast?

Naast een aantal sausjes, potjes en prulletjes heb ik vrijwel altijd augurken in mijn koelkast, want daar ben ik nou eenmaal dol op, en over het algemeen ligt er ook altijd kaas en boter in de koelkast. De rest kan flink variëren.

 

Schaam je je dat je naar bepaalde tv-programma’s kijkt?

Schamen is een groot woord. Ik denk soms wel bij mezelf: ‘jeetje, als iemand me nu toch zou zien!’. Maar programma’s zijn niet voor niets op tv en dus ben ik echt niet de enige die het kijkt. Als ik er echt plezier aan beleef, waarom zou ik het dan niet kijken?

 

Wanneer had je de tijd van je leven?

Op studiereis in Finland. Ik heb toen zó genoten van de ‘vakantie’ dat ik echt het gevoel had dat mijn leven niet meer stuk kon gaan!

 

Op wie had jij onterecht kritiek?

Ik kan niet meteen één situatie voor me halen, maar het zal vast gebeuren. Hoe erg ik het ook probeer tegen te houden, toch heb ik altijd mijn mening klaar. Dit is niet altijd even handig en het kan de ander, maar ook mijzelf belemmeren in het doen en laten.

 

Hergebruik je weleens andermans grappen?

Oh ja, absoluut! Maar de credits gaan altijd uit naar de grappenmaker zelf. Vooral mijn beste vriendin is soms hilarisch met haar woordgrappen en ik schaam me niet om ze door te vertellen!

 

Bestel je altijd hetzelfde in een restaurant?

Nee, vaak niet. Ik houd wel van proberen en uittesten. Maar als ik iets echt heel lekker vind, zal ik het zeker nogmaals bestellen!

 

Wat is je geheime ambitie?

Ik heb veel studies en cursussen die ik graag zou willen volgen. Zo is mijn oog laatst gevallen op interieurstylist en een cursus gebarentaal. Maar dit kan elke dag veranderen, er komt steeds weer iets bij!

 

Hoe zou je je dagen vullen als je alles mocht doen wat je wilde?

De hele dag lezen, natuurlijk! Maar zou ik daar een beetje gek van worden, dan zou ik dus heerlijk op eigen tempo willen studeren, vrijwilligerswerk willen doen, lekker willen koken en schilderen en grote wandelingen maken door bossen en parken.

 

Waar word je altijd enthousiast van?

Vrijwel altijd van boeken, maar dat is een inkoppertje. Ik word vaak enthousiast als een ander mooi kan vertellen over zijn of haar passie. Eigenlijk alles wat ik opzoek op Pinterest maakt me enthousiast en vaak maken cursussen of lezingen me ook heel enthousiast!

 

Van welke spullen kun je genieten?

Ik weet niet of ik het meeste van spullen kan genieten, want ik geniet het meeste van de kleine gebaren in het leven. Maar ik kan erg genieten van mooie kaarsen die branden, een prachtige volle boekenkast en een lekkere kop thee. Een mooi dekentje kan hier natuurlijk niet bij ontbreken!

 

Vind je het leuk om nieuwe dingen te doen?

Ja! Ik ben geen durfal, maar wel een risiconemer. Ik zal nooit uit een vliegtuig springen, maar ik zou bijvoorbeeld wel heel graag willen leren om te tuinieren of om te tekenen. Ook al weet ik dat ik (zeker het eerste) er niet zo goed in ben.

 

Ben je een vragensteller of een verteller?

Ik kan het allebei zijn. Het ligt een beetje aan de situatie, maar vaak ben ik een verteller. Ik vind het heerlijk om te praten met mensen. Maar wil een ander graag vertellen, dan weet ik ook wanneer ik moet stoppen (denk ik). Dan stel ik liever een vraag over het verhaal van die persoon.

 

Wat was je laatste creatieve uitspatting?

Ik ben op dit moment bezig om mijn website te upgraden en vanaf 1 januari gaat er heel erg veel veranderen… Dus ik ben nu druk bezig met nieuwe plannen voor op mijn nieuwe website…

 

Bij welk liedje draai je de radio harder in de auto?

Dat verschilt eigenlijk per dag en per bui. Ik luister vaak gewoon top40 muziek, waarbij ik dan toch de grote hits net iets harder draai, maar als ik luister naar Veronica of Arrow Classic Rock, dan zet ik de golden oldies toch net iets harder!

 

Wanneer heb je voor het laatst enorm veel plezier gehad?

Ik probeer elke dag plezier te maken! Ik doe eigenlijk gewoon waar ik zin in heb en dit vergroot ik, zodat ik me ultiem gelukkig voel na de gebeurtenis. Dit werkt erg goed!

 

Welk accent vind je charmant?

Het échte Britse, Londense accent. Prachtig vind ik dat, vooral als het gesproken wordt door een knappe man 😉

 

Op welke momenten van het leven vliegt de tijd?

Wanneer je gelukkig bent! Of wanneer je gevangen zit in een goed boek, dan is het ook zo weer bedtijd!

 

Wanneer ben je voor het laatst van kapsel veranderd?

Elke zes weken ongeveer, nu een week of drie geleden. Mijn kapper knipte het héél kort en ik was er niet erg tevreden mee, maar ik hoor toch positieve reacties uit mijn omgeving. Ik heb het nu geaccepteerd.

 

Is uit het oog ook uit het hart?

Nee, niet meteen. Maar ik moet wel zeggen dat het lastiger is om contact te houden met iemand die je niet geregeld ziet. Maar waar een wil is, is een weg!

 

Hoe zorg je dat het leven soms wat langzamer gaat?

Je moet soms even stilstaan bij de goede dingen die je hebt. Dankbaarheid uiten, laten zien dat je tevreden bent. Op dat soort reflectiemomenten staat het leven voor mij even stil, om daarna in volle vaart weer door te kunnen!

 

Doe je elke dag iets nieuws?

Niet elke dag, maar ik probeer het wel. Elke dag iets doen wat ik eigenlijk gisteren nog niet durfde. Ik krijg hier veel ruimte voor op mijn stage, maar ik wil het graag ook in mijn persoonlijke leven doen!

 

Waar ben jij Oost-Indisch doof voor?

Veel geklaag. Natuurlijk moet iedereen een keertje klagen, maar als het elke dag gebeurt, dan luister ik er niet meer zo goed naar. Dan gaat het het ene oor in, en het andere oor uit!

 

Welke vraag wil jij beantwoorden?

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken