1000 Vragen

1000 Vragen Aan Jezelf #15

Als je meerdere blogs volgt, is het je vast niet ontgaan. Het tijdschrift Flow (een aanrader trouwens, héél leuk om te lezen!) bracht een tijdje geleden een boekje uit met 1000 vragen aan jezelf. Lieke van Make It Personal kwam met het geniale idee om deze vragen in te vullen op haar blog en tegenwoordig doen veel meer bloggers dit met plezier. Ik vond dat ik hier niet mee achter kon blijven, omdat ik mezelf hierdoor weer beter leer kennen en omdat jullie hierdoor een kijkje kunnen nemen in mijn brein. Klinkt dat niet tof?!

1000 Vragen Aan Jezelf

[Note: ik heb deze foto overgenomen van Lieke’s blog (Make It Personal). Alle fotorechten gaan uit naar haar.]

 

Hoe ijdel ben je?

Eigenlijk misschien wel iets te weinig. Ik ga zo zonder make-up de deur uit, dat kan me allemaal niet zo veel schelen. Maar ik voel me wel fijner als ik weet dat mijn kleding mooi is, of als ik weet dat het me goed staat. Dus ik kan best wel wat geld en tijd besteden aan mijn kleding.

 

Volg je meestal je hart of je hoofd?

Ik zou willen dat ik vaker mijn hoofd zou volgen, want ik kies vaak voor mijn hart. Ik doe vaak wat een ander fijn vindt of graag zou willen, omdat ik veel van iemand houd. Toch weet mijn hoofd echt wel dat ik beter voor mezelf kan kiezen, maar dat laat ik dan vaak voor wat het is.

 

Wat is het laatste risico dat je hebt genomen?

Mijn leven bestaat uit continue risico’s! Het laatste grote risico wat ik heb genomen is denk ik dat ik heel wat centjes heb geïnvesteerd in een nieuwe, betere en mooiere website die vanaf januari online gaat. Ik weet nog niet of het zijn vruchten gaat afwerpen, maar ik heb er wel veel zin in!

 

Neem jij vaak het voortouw in een gesprek?

Als dit gewenst is wel. Ik weet ook wel wanneer het beter is om mijn mond te houden, maar ik vind gesprekken voeren niet lastig, dus zal ik misschien wel wat dominant overkomen in een gesprek.

 

Op welk fictief karakter uit een serie lijk je?

Het klikt misschien een beetje sneu, maar ik heb haar tot nu toe nog niet gevonden. Vaak zijn de karakters in de boeken die ik lees van die kick-ass meisjes, klein, tenger, lijken onzeker maar zijn stiekem erg stoer. Nou ehm nee. Dat ben ik dus niet. Dus ik wacht haar nog even op!

 

Wat mag er niet op een goed feest ontbreken?

Goede humor! Elk feest is leuk als je met mensen bent met wie je grapjes kunt maken! Dus zelfs al valt de stroom uit, valt al het eten en drinken op de grond en regent het pijpenstelen, dan nog kan het supergezellig zijn als we maar lol hebben.

 

Neem je makkelijk een compliment in ontvangst?

Nee, niet zo goed. De laatste tijd wel iets beter, want vroeger zei ik altijd het tegenovergestelde, of dat het compliment niet waar is. Steeds meer durf ik gewoon ‘dankjewel’ te zeggen op een compliment.

 

Hoe serieus neem je je gezondheid?

Aardig serieus. Ik ben te zwaar, maar ik zorg wel goed voor mezelf. Ik zorg voor genoeg vitamines en mineralen en vooral voor voldoende rust, iets wat ik vaak uit het oog verlies. Ik vind het belangrijk om gezond te zijn en te blijven.

 

Welk deel neemt seks in je leven in?

Ehm. Op dit moment heb ik geen relatie, dus op dit moment dus ook geen enkel deel denk ik.

 

Hoe vier je graag je vakantie?

Of met leuke uitstapjes, of door thuis heerlijk op de bank te zitten. Ik moet mijn energie soms bijladen door positieve dingen te doen, of door ultieme rust te maken.

 

Rek jij je eigen grenzen op?

Dat ligt er aan in welke situatie. In het dagelijks leven wel, ik vind het uitdagend om mezelf te blijven ontwikkelen, maar in het werkveld niet. Hier moet ik consequent blijven in mijn grenzen, dus dan zullen deze grenzen ook niet snel opgerekt worden.

 

Ben je een goede moppentapper?

Hahaha nee. Ik ben eerder een woordgrapjes persoon, of iemand met héle slechte, flauwe humor. Sorry guys!

 

Van welke kleine dingen kun je genieten?

Van een heerlijke kop thee, of de eerste zonnestralen die door de gordijnen heen piepen. Kleine druppeltjes miezerregen op mijn gezicht, of een vogeltje dat fluit. En natuurlijk een nieuw boek <3

 

Waarvoor mogen mensen jou altijd wakker maken?

Boeken! Nee, niet altijd eigenlijk, ik ben nog al gehecht aan mijn slaap. Maar in noodsituaties mag je me altijd wakker maken. Verder kun je me echt altijd wakker maken voor een lekkere kop verse soep.

 

Wat zou je wille veranderen aan je uiterlijk?

Ik zou wel iets lichter willen wegen, maar ik weet hoe lastig dat is. Dus ik accepteer mezelf liever zoals ik ben!

 

Wat wil je dat mensen zeggen op je begrafenis?

Ik zou willen dat mensen eerlijk zouden zeggen wat ze van me vonden, of ze me leuk vonden en wat mijn goede eigenschappen waren. Maar eigenlijk hoop ik nog eerder dat ze dat zeggen als ik er nog ben!

 

Laat jij je makkelijk voor de gek houden?

Ja! Oh, ik ben enorm goedgelovig. Het is echt niet grappig meer soms.

 

Wat zou je doen als het onmogelijk mis kon gaan?

Alles opgeven en mijn boek gaan schrijven. Het kan toch niet misgaan, dus dan schrijf ik een prachtige bestseller en verdien ik genoeg om mezelf te kunnen onderhouden!

 

Moet je altijd alles kunnen zeggen?

Nee. Ik zeg heel vaak niet alles wat ik denk. Dat is mijn eigen geheimpje, iets wat ik met mezelf deel. Niet iedereen hoeft te weten hoe ik over dingen denk.

 

Aan wie moet je meer aandacht besteden?

Ik probeer al mijn vrienden en familie even goed te behandelen, maar soms schiet het er bij in. Ik heb ook best een druk leven. Dus ik denk dat ik het nu al goed doe, maar dat iedereen wel net iets meer aandacht zou verdienen.

 

Kun je makkelijk loslaten?

Nee, vaak niet. Ik blijf vaak piekeren over dingen die zijn gebeurd of ik blijf toch nog boos op iemand als het al is uitgesproken. Ik baal hier een beetje van, maar ik weet niet hoe ik het moet veranderen.

 

Waar ben je dankbaar voor?

De kansen die ik (tot nu toe) heb gekregen in de boekenwereld! Mensen zijn zo lief voor me geweest en bieden me kansen aan waar ik niet van heb durven dromen. Dankjewel! <3

 

Zijn complimentjes van mensen die je niet goed kent belangrijk voor je?

Ja! Elk complimentje kan iemands dag maken, dus ook de mijne. Ik moet zelf ook vaker complimenten leren geven als ik mensen niet goed ken, want het kan zo mooi uitpakken!

 

Welke vraag wil jij beantwoorden?

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

2 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken