1000 Vragen

1000 Vragen Aan Jezelf #14

Als je meerdere blogs volgt, is het je vast niet ontgaan. Het tijdschrift Flow (een aanrader trouwens, héél leuk om te lezen!) bracht een tijdje geleden een boekje uit met 1000 vragen aan jezelf. Lieke van Make It Personal kwam met het geniale idee om deze vragen in te vullen op haar blog en tegenwoordig doen veel meer bloggers dit met plezier. Ik vond dat ik hier niet mee achter kon blijven, omdat ik mezelf hierdoor weer beter leer kennen en omdat jullie hierdoor een kijkje kunnen nemen in mijn brein. Klinkt dat niet tof?!

1000 Vragen Aan Jezelf

[Note: ik heb deze foto overgenomen van Lieke’s blog (Make It Personal). Alle fotorechten gaan uit naar haar.]

 

Welke vraag is je al te veel gesteld?

‘Hoe doe je dat toch, al die boeken lezen?’ … Daar is geen normaal antwoord op, dus vraag het alsjeblieft niet zo vaak ):

 

Is alles mogelijk?

Waar een wil is, is een weg. Dus ja, alles is mogelijk.

 

Hoe traditioneel ben je?

Niet zo traditioneel eigenlijk. Ik houd wel een beetje van de Nederlandse tradities, maar ik heb geen vaste tradities thuis. Ook ben ik niet altijd even conservatief, dus ook daarin merk je mijn tradities niet. Maar ik houd er wel van om mijn geschiedenis in stand te houden.

 

Kent iemand je diepste geheimen?

Nee. Ik zal niemand altijd alles vertellen, er zullen altijd dingen zijn waar ik niet over praat.

 

Hoe ziet je ideale partner eruit?

Dat is een goede vraag! Ik zoek iemand die lief is, humor heeft en die zelfstandig is. Ik houd niet van jaloezie en van hele strikte omgangsregels. Het is fijn als iemand redelijk dezelfde interesses heeft als ik en waar ik goede gesprekken mee kan hebben. Iemand die niet van de oude stempel is (laat het feminisme maar doorschemeren!) en die niet altijd iets actiefs hoeft te doen. Gewoon gezellig een filmpje kijken vind ik al heel leuk.

 

Waar hunker je naar?

Meer. Boeken.

 

Ben je moedig?

Hahaha nee. Ik ben echt een mietje. Ik durf niet zo heel veel en ben voor veel dingen bang. Maar is iemand uit mijn familie of mijn vriendenkring in nood, dan zal ik alles doen om diegene te helpen. Ik ben meer moedig qua woorden dan qua daden, ik durf iemand op zijn nummer te zetten als dat moet. Dieren redden in nood zal ik ook altijd doen. Maar een brandend huis inrennen om een goudvis te redden vind ik misschien een beetje te…

 

Is er voor alles een juiste plaats en tijd?

Dat ligt er een beetje aan. Ik zeg vaak als iemand pech heeft, dat diegene op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats was. Dus in dat opzicht is er kennelijk ook een juiste tijd en een juiste plaats. En alles en iedereen heeft een plekje in deze wereld, dus ook via die weg is er een juiste plaats voor iedereen!

 

Waar voel jij je te goed voor?

Jaloezie. Iedereen heeft iets waar hij of zij goed in is, misschien beter dan ik. Maar ik probeer altijd blij te zijn voor iemand anders. Mijn tijd komt wel!

 

Zou jij een jaar zonder mensen kunnen?

Nee. Ik zeg altijd stoer dat ik het liefst de hele dag lees, maar als ik twee dagen geen mensen heb gezien of gehoord voel ik me echt enorm eenzaam. Geef mij maar leuk gezelschap!

 

Wanneer was je voor het laatst trots op jezelf?

Op het werk gisteren kreeg ik mooie complimenten over mijn manier van werken, dus toen was ik wel een beetje trots!

 

Ben je nog steeds dezelfde persoon als vroeger?

Nee, helemaal niet. Ik ben veel minder onzeker en ik heb hele andere interesses. Ik ben de afgelopen erg veel veranderd, in mijn ogen positief, en ik blijf nog steeds veranderen. Geen dag is hetzelfde!

 

Waarom heb je gekozen voor het werk dat je nu doet?

Ik werk op dit moment als begeleider bij een 24 uurs-woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik vind het geweldig dat ik deze mensen kan helpen met de dagelijkse dingen en ik haal er elke dag voldoening uit.

 

Welke slechte gewoonte heb je?

Ik neem mijn boeken altijd mee in mijn tas, waardoor ze niet altijd even mooi weer uit de tas komen. Verdorie, ik moet daar mee stoppen ):

 

Vaar jij je eigen koers?

Jep. Ik heb mijn eigen leven en ik loop niet zomaar met de meute mee. Natuurlijk neem ik adviezen altijd mee in mijn beslissing, maar ik kies altijd zelf.

 

Waar kun je over doorzeuren?

Over dat ik te weinig geld heb voor al mijn boeken… En over het feit dat iedereen altijd maar boos is op elkaar en nooit eens normaal met elkaar kan praten!

 

Is elke relatie te redden?

Nee. Soms is het beter om te weten dat iets gewoon niet werkt en dus om maar op te geven. Maar ik ben een doorzetter, dus ik probeer het wel te redden als dat kan. Maar soms is het de energie gewoon niet meer waard.

 

Met welk lichaamsdeel ben je tevreden?

Ik vind mijn ogen heel mooi en ik ben tegenwoordig ook tevreden over mijn haar! <3

 

Hoe houd je het leven spannend?

Een paar risico’s nemen! Leuke dingen ondernemen, ja zeggen op dingen die je eigenlijk heel eng vindt en leuke dingen maken en/of lezen zijn altijd leuk!

 

Kun je goed presteren onder druk?

Vaak wel. Deadlines zijn killing, maar werken wel. Als er geen grote druk achter staat, is er wel kans dat ik het een beetje laat liggen. Oeps!

 

Vind je andere mensen net zo veel waard als jezelf?

Soms vind ik andere mensen nog iets meer waard dan mezelf, maar in principe is iedereen evenveel waard. Ook ik, dus. Maar dat is soms best lastig om te onthouden!

 

Heb je altijd een keuze?

Ja. Geen keuze is ook een keuze. Je kan altijd kiezen, alleen ik zeg niet dat er altijd een goede en een slechte keuze is. Je moet soms ook kiezen tussen twee kwaden.

 

Wat is je favoriete seizoen?

De herfst! Ik houd niet van te warm en te koud, maar ik hou van wind, een beetje regen en prachtige kleuren in de natuur!

 

Hoe had je willen heten als je zelf je naam had mogen uitzoeken?

Ik vind Chantal eigenlijk wel prima. Ik vind het zelf ook heel moeilijk om een naam te kiezen voor mijn eventuele kind, want ik vind geen enkele naam echt mooi…

 

Welke vraag wil jij beantwoorden?

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken