1000 Vragen

1000 Vragen Aan Jezelf #13

Als je meerdere blogs volgt, is het je vast niet ontgaan. Het tijdschrift Flow (een aanrader trouwens, héél leuk om te lezen!) bracht een tijdje geleden een boekje uit met 1000 vragen aan jezelf. Lieke van Make It Personal kwam met het geniale idee om deze vragen in te vullen op haar blog en tegenwoordig doen veel meer bloggers dit met plezier. Ik vond dat ik hier niet mee achter kon blijven, omdat ik mezelf hierdoor weer beter leer kennen en omdat jullie hierdoor een kijkje kunnen nemen in mijn brein. Klinkt dat niet tof?!

1000 Vragen Aan Jezelf

[Note: ik heb deze foto overgenomen van Lieke’s blog (Make It Personal). Alle fotorechten gaan uit naar haar.]

Waarin ben jij een natuurtalent?

Een natuurtalent? Ik weet niet of ik zo’n groot talent heb, om eerlijk te zijn. Misschien moet ik mijn grootste talent gewoon nog ontdekken, ik heb geen idee. Maar ik heb tot nu toe niet veel waarin er vrijwel niemand beter is dan ik.

Wie in je omgeving is onlangs positief veranderd?

Mijn kat! Haha! Eerst wilde hij weinig tot niets met me te maken hebben, maar sinds we twee kittens hebben zoekt hij ook zijn liefde bij mij. En wat een schatje is het <3

Heb je jezelf weleens betrapt op racisme?

Racisme is een groot woord, maar ik betrap mezelf wel eens op vooroordelen. Natuurlijk, want iedereen heeft vooroordelen. Maar het grote punt is dat ik me niet door mijn vooroordelen laat leiden en iedereen een eerlijke kans geef.

Voel je je fit?

Ja, over het algemeen wel! Natuurlijk zou mijn conditie een heel stuk beter kunnen zijn, maar ik heb weer energie op een dag en ik ben vaak vrolijk de laatste tijd!

Heb je financieel alles op orde?

Ook dat! Al kom ik soms wat geld te kort, ik hoef nooit te lenen (buiten mijn studiefinanciering dan). Dan geef ik maar even wat minder uit in de maand, maar schulden heb ik nooit.

Welk boek heeft je teleurgesteld?

Het laatste boek wat me echt teleurgesteld heeft, is Gevarenzone van Jennefer Mellink. In mijn recensie lees je waarom.

Om welke reden vond je laatste verhuizing plaats?

Ik ben net verhuisd! Mijn moeder en mijn stiefvader zijn net gescheiden, dus mijn moeder, mijn zusje en ik wonen nu met z’n drietjes in een heel leuk appartementje!

Ben je een zwart-witdenker?

Ja, vaak wel. Iets kan, of het kan niet. Iemand is vrolijk, dan kan hij op dat moment niet chagrijnig zijn. Ik vind een boek leuk of ik vind een boek niet leuk. Maar heel soms komen er wat grijze tinten in mijn leven doorheen!

Horen veel drinken en eten bij gezelligheid?

Niet altijd, maar het is wel een soort gewoonte. Vooral lekkere hapjes en drankjes (non-alcoholic) staan bij bijna elke gelegenheid van mij of mijn vrienden/familie wel op tafel. Echt veel gedronken, als in alcoholische dranken, wordt er niet. Ik drink zelf ook vrijwel geen alcohol, af en toe een wijntje, maar daar stopt het dan ook bij.

Welke dingen staan nog op je to do-lijst?

Ik wil zorgen dat op Goodreads, Hebban, Bruna, Bol.com etc. etc. al mijn recensies worden geplaatst met een link naar mijn website, zodat mensen zich beter kunnen oriënteren als ze een boek willen aanschaffen. Ook moeten mijn Goodreads-boekenkasten even verder afgemaakt worden, want ik ben op de helft van het organiseren gewoon gestopt (zucht..) dus dat moet nog even verder aangeklikt worden.

Twijfel je vaak?

Veel te vaak! Ik moet soms echt mezelf een schop onder de kont geven om een risico te nemen, maar aan de andere kant vind ik het vaak ook heel leuk om iets nieuws te doen. Zie je, ik twijfel zelfs over deze vraag! Jeetje!

 

Met welk gevoel stap je in een vliegtuig?

Ik HOU van vliegen! Natuurlijk vind ik turbulentie en het opstijgen en dalen niet heel fijn, maar als je dan zo zweeft in de lucht, dat gevoel is heerlijk! Ik vind het zeker geen straf om met het vliegtuig te reizen!

Vind jij: voor wat, hoort wat?

Jaa, vaak wel. Ik doe vaak dingen voor mensen, waar ik ook wel stiekem iets voor terug verwacht. Maar aan de andere kant gun ik mensen ook vaak dingen, zonder er iets voor terug te willen. Dus het is een beetje dubbel: het ligt aan de persoon, de situatie en de gunst die ik verleen.

Ben je weleens gepest?

Ja, vroeger vaak. Maar gelukkig gaat het nu een stuk beter en hoef ik daar niet meer over na te denken!

Hoe spontaan ben je?

Redelijk spontaan. Het ligt maar net aan mijn bui, hoe open ik ben. In een hele nieuwe omgeving ben ik vaak nog een beetje stil, maar ken ik meer mensen in een groep, dan ga ik al snel los. Het ligt er ook aan in welke situatie we ons bevinden, want sta ik ergens bijvoorbeeld een presentatie te geven, dan zal ik daarna ook zo op mensen afstappen.

Steun jij mensen onvoorwaardelijk?

Tot op een bepaalde hoogte wel. Ik ben er altijd voor mensen die het nodig hebben, maar na een tijdje moet ik een grens leggen om mezelf te beschermen. Ik wil mensen graag helpen, maar niet ten koste van mijn eigen welzijn.

Waar voel je je schuldig over?

Over de enorme hoeveelheid ongelezen boeken in mijn kast… Meer dan 100 -> OEPS!

Welke mensen van vroeger zitten nog steeds in je hart?

Mijn lieve vrienden die ik tegenwoordig niet veel meer spreek van de basisschool en de middelbare school. Shout out to you guys! <3

Wat geeft het leven zin?

Je passie. Zolang je je hart blijft volgen en doet wat je leuk vindt, heeft het leven altijd zin, vind ik!

Wat had je graag eerder geweten?

Dat ik zo’n enorme boekenwurm ben! Dan had ik er in de middelbare schooljaren ook even wat meer aandacht aan geschonken, dan had ik misschien iets minder ongelezen boeken!

Hoe oud voel je je?

Ik voel me ouder dan ik ben, ergens in de 20. Ik schrik soms van mezelf als ik zeg dat ik 18 jaar ben, oh jee!

Wat zie je als je in de spiegel kijkt?

Soms een hele leuke meid, soms een wat minder leuke meid. Soms kan ik mezelf niet uitstaan, de andere dag vind ik dat ik er best leuk uitzie. Ach, zo heeft iedereen iets!

Kun je goed luisteren?

Ja, dat denk ik wel. Ik doe niet voor niets een sociale opleiding. Maar ik vind het ook altijd leuk om mee te praten in een gesprek, dus soms moeten mensen me een beetje afremmen!

 

Welke vraag wil jij beantwoorden?

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken