1000 Vragen

1000 Vragen Aan Jezelf #12

Als je meerdere blogs volgt, is het je vast niet ontgaan. Het tijdschrift Flow (een aanrader trouwens, héél leuk om te lezen!) bracht een tijdje geleden een boekje uit met 1000 vragen aan jezelf. Lieke van Make It Personal kwam met het geniale idee om deze vragen in te vullen op haar blog en tegenwoordig doen veel meer bloggers dit met plezier. Ik vond dat ik hier niet mee achter kon blijven, omdat ik mezelf hierdoor weer beter leer kennen en omdat jullie hierdoor een kijkje kunnen nemen in mijn brein. Klinkt dat niet tof?!

1000 Vragen Aan Jezelf

[Note: ik heb deze foto overgenomen van Lieke’s blog (Make It Personal). Alle fotorechten gaan uit naar haar.]

Welk goed doel steun je?

Op dit moment geen 1 om heel eerlijk te zijn. Ik heb heel lang het Wereld Natuurfonds gesteund en ik heb collecte gelopen voor heel veel verschillende goede doelen. Wel geef ik elke keer als er een collecte aan de deur komt wat geld en ik ben een fanatieke vrijwilliger tijdens evenementen als Het Glazen Huis etc.

Hoe ziet je droomhuis eruit?

Zoals vrijwel elke boekenliefhebber: als een bewoonbare bibliotheek! Hoge muren met boekenplanken tot aan het plafond, een soort serre of een andere ruimte met veel zon om lekker te kunnen lezen, het liefst wel een zwembad in de tuin en een bioscoopkamer zou ik ook niet erg vervelend vinden.

Doe je makkelijk beloften?

Nee. Want elke belofte die ik maak, moet ik nakomen. Dus ik kijk vaak wel uit welke beloftes ik maak, zodat ik niet in een benauwde situatie terecht kom!

Hoever ga jij voor geld?

Geld is altijd fijn en makkelijk, maar ik zal mezelf nooit voorbij lopen. Ik ben liever gezond en gelukkig dan dat ik heel veel geld heb, dus ik pas wel op wat ik doe voor geld. Geld is nooit snel en makkelijk te verdienen, dus werken zullen we moeten!

Ben je vaak eigenwijs ten koste van jezelf?

Niet ten koste van mezelf, eigenlijk. Eerder juist ten gunste van mezelf. Als ik iets in mijn hoofd heb wat me goed zal doen, dan ga ik het zeker doen, wat een ander ook zegt. Eigenwijs? Nee joh!

Verzin je vaak doemscenario’s?

Ja! En geloof me: ik word er heel erg moe van. Het kost veel energie om bij elke situatie meteen van het slechte uit te gaan, maar helaas kan ik het niet zomaar stoppen.

Wat stel je te vaak uit?

Mijn kamer opruimen, haha! En eigenlijk nog veel meer. Ik lijk zo geordend, maar ik vind het heerlijk om gewoon een dag niets te doen. Dus dan stel ik soms gewoon een hele dag (!) uit!

Zijn dieren net zo belangrijk als mensen?

Net zo belangrijk wil ik niet zeggen, maar ze zijn wel belangrijk voor mij. Wij mensen moeten op dieren letten en ze veilig houden, zonder ze uit hun natuurlijke habitat te halen. Mijn katten zijn enorm belangrijk voor mij, maar ik zou liever mijn kat in laten slapen dan een familielid.

Hoe zeker ben je van jezelf?

Dat verschilt een beetje per dag. Soms ben ik heel vrolijk en zeker van mezelf, maar een andere dag ben ik gewoon heel onzeker. Gelukkig weet ik dit van mezelf en kan ik er naar handelen, dus ik heb er geen last van!

Wat was een onvergetelijke dag?

Ik heb zo veel leuke dagen gehad. Maar wat ik echt niet vergeet, is de Kerst die ik voor het eerst vierde met een goede vriendin van mijn moeder en mij en haar (toen nog) volledige gezin. Dat was een prachtdag en wat hebben we een lol gehad!

Wat durf je niet aan jezelf toe te geven?

Dat ik echt te veel boeken binnenkrijg, veel meer dan ik eigenlijk kan lezen. Oh jee ):

Om welke filmscène moest je huilen?

God, om welke niet? Ik moest al huilen bij de Disneyfilm Keizer Kuzco (als je die nog niet gezien hebt, doe het alsjeblieft! Zo leuk!). De laatste film waar ik het meeste om heb gehuild, is absoluut Me Before You. Damn, wat een goede film.

Wat was je laatste goede idee?

Mijn laatste (grote) goede idee was een idee rondom deze website. Vanaf het nieuwe jaar gaat het er heel anders uitzien en daar moet ik nog heel veel voor doen, maar dan hebben we ook wat! Later meer (:

Vergeef je mensen makkelijk?

Vergeven wel, misschien iets te makkelijk. Maar ik vergeet iets niet snel, waardoor ik niet verrast ben als iemand dezelfde fout opnieuw maakt.

Wat deed je vroeger wel in een relatie en nu niet meer?

Vroeger was ik veel jaloerser dan nu. Tegenwoordig vertrouw ik iemand er maar gewoon op dat het allemaal goed gaat. Ik houd niet voor niets van iemand, denk ik dan. Ik heb ook een hekel gekregen aan mensen die wel overmatig jaloers zijn. Misschien een beetje hypocriet, maar ik kan geen relatie hebben met een extreem jaloerse man.

Wat hoop je nooit meer mee te maken?

Natuurlijk hoop ik nooit meer mee te maken dat er iemand in mijn omgeving overlijdt of ziek wordt, of dat mijn spullen worden gestolen of mij onrecht wordt aangedaan. Maar we hebben dit alles niet in de hand, dus ik denk er niet te vaak aan.

Vind jij: wat niet weet, wat niet deert?

Vaak niet. In sommige, uitzonderlijke situaties (bijvoorbeeld met kinderen) kan ik wel overgaan op deze beslissing, maar ik kan gewoon niet liegen en daarom zal ik het er altijd uitflappen als iemand er een beetje naar vraagt. Oeps!

Hoe belangrijk is de mening van anderen bij het nemen van een beslissing?

Dat ligt er aan welke beslissing ik maak. Vaak vraag ik advies bij mensen in mijn directe omgeving, maar ik maak wel altijd mijn beslissingen zelf. Het zijn niet voor niets MIJN beslissingen.

Ben je een vooruit- of een achteruitdromer?

Ik zou willen dat ik een vooruitdromer was en dat ben ik al steeds meer, maar ik blijf nog vaak in het verleden hangen. Ik overpeins vaak dingen en dat moet ik eigenlijk een beetje los leren laten, zodat ik wat positiever naar de toekomst kan kijken!

Ga je makkelijk de confrontatie aan?

Als het moet, dan moet het. Dan ben ik ook niet bang om iets te zeggen. Maar als er nog een kleine twijfel is, dan doe ik het niet. Zo’n held ben ik namelijk ook weer niet!

 

Waar ben je het liefst?

Thuis. Ik zal altijd het liefst thuis zijn, waar mijn thuis ook is. En met wie, want ook dat kan natuurlijk veranderen. Home sweet home!

Wat is je favoriete toetje?

Ik ben gek op creme brulee, maar je kan me ook wakkermaken voor een stukje chocolade-lavacake. Heerlijk!

 

Welke vraag wil jij beantwoorden?

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken