1000 Vragen

1000 Vragen Aan Jezelf #11

Als je meerdere blogs volgt, is het je vast niet ontgaan. Het tijdschrift Flow (een aanrader trouwens, héél leuk om te lezen!) bracht een tijdje geleden een boekje uit met 1000 vragen aan jezelf. Lieke van Make It Personal kwam met het geniale idee om deze vragen in te vullen op haar blog en tegenwoordig doen veel meer bloggers dit met plezier. Ik vond dat ik hier niet mee achter kon blijven, omdat ik mezelf hierdoor weer beter leer kennen en omdat jullie hierdoor een kijkje kunnen nemen in mijn brein. Klinkt dat niet tof?!

1000 Vragen Aan Jezelf

[Note: ik heb deze foto overgenomen van Lieke’s blog (Make It Personal). Alle fotorechten gaan uit naar haar.]

 

In welke sport denk je goed te zijn?

Is binge-reading een sport? Dan denk ik dat ik daar best goed in ben. Verder ben ik niet zo sportief, maar zwemmen vind ik erg leuk om te doen. Goed ben ik er niet in (ik zal nooit een topzwemmer zijn), maar zolang ik plezier heb, vind ik het allemaal best.

Ben je een goede verhalenverteller?

Ik vertel vaak verhalen aan vrienden over wat me is overkomen of wat ik van iemand anders heb gehoord, en ik heb nooit te horen gekregen dat ik details miste, dus ik denk het wel. Ik vertel vaak het verhaal op een logische manier kennelijk. Verder vind ik voorlezen ook heel leuk, dus in dat opzicht ben ik ook een goede verhalenverteller.

Wie gun je het allerbeste?

Och, moet ik hier alles en iedereen opnoemen? Ik gun mensen vaak het beste, of ze dit nou terug-gunnen of niet. Maar mijn familie en vrienden gun ik het allerbeste, omdat ze gewoon veel voor me betekenen.

Waarvan heb je spijt dat je het gemist hebt?

Ik heb lang over deze vraag nagedacht, maar eigenlijk heb ik nergens spijt van. Dingen gaan zoals ze gaan, dus als ik er niet bij was, dan had ik kennelijk iets beters te doen. Ik zorg er voor dat als ik iets echt niet wil missen, ik er gewoon bij ben. Zo simpel is het, denk ik.

Kun je goed je zinnen verzetten?

Als het nodig is, wel. Ik kan ook heerlijk lummelen, maar als er iets moet gebeuren, dan ga ik er ook gewoon vol voor. Als het dan opeens anders gaat dan dat ik gepland had, is dat even paniek, maar daarna pak ik de draad op en ga ik weer verder waar ik was gebleven.

In welke kleren voel je je het lekkerst?

Om binnen te blijven: absoluut mijn pyjama. Om naar buiten te gaan: casual kleding, een (spijker)broek en een t-shirt, eventueel met een vestje als het te koud is. Niet te veel poespas, niet te gek, gewoon lekker normaal.

Waarvan had je nooit gedacht dat het je zou overkomen?

Ik keek altijd op naar de ‘grote bloggers’ en de mensen met de megagrote boekenkasten en ik kan af en toe niet geloven dat mensen mijn blog lezen en dat mijn drie nieuwe Billy-boekenkasten toch al aardig vol zitten.. Heerlijk!

Had je graag van het andere geslacht willen zijn?

Nee, eigenlijk niet. Ik ben een meisje, van binnen en van buiten, en daar ben ik tevreden mee! Al zou ik het natuurlijk niet erg vinden om letterlijk elke dag van de maand normaal door te komen, in plaats van minimaal 1 week van de maand met heel veel pijn, etc., etc.

Van wie word je weleens moe?

Van mezelf! Soms wil ik zo snel en heb ik zo veel inspiratie en motivatie dat ik niet weet wat ik met mezelf aan moet! Maar eigenlijk vind ik dat ook vaak wel heel tof, dus ik mag niet klagen.

Wat zijn je favoriete gespreksonderwerpen?

Boeken, duh. Maar ik praat ook graag over films, school & stage en reizen!

Kun je makkelijk je fouten toegeven?

Ligt er een beetje aan in welke situatie. Als er echt hele grote gevolgen zijn, dan vind ik het soms wel moeilijk, maar ik moet het altijd toch wel doen van mezelf. Fouten maken is menselijk, toch?

Wat wil je nooit meer doen?

Ik heb eigenlijk geen idee.. Nou, ik wil nooit meer gymlessen volgen op school, wat een hel was dat! Verder heb ik volgens mij nooit iets gedaan wat ik echt nooit meer zou doen, dus of ik ben heel braaf, of alle enge dingen bevallen uit eindelijk altijd goed bij mij.

Wat is je standaard gemoedstoestand?

Over het algemeen ben ik vrolijk, met soms wat uitschieters naar chagrijnig. Maar ik ben absoluut vaker vrolijk dan een andere gemoedstoestand.

Is alles waar wat je zegt?

Nee, natuurlijk niet. Maar goed liegen kan ik ook weer niet. Een leugentje om bestwil kan prima, maar bij grote leugens val ik meteen door de mand!

Wat betekent muziek voor je?

Tsja, dat weet ik niet zo goed. Ik hou van muziek en van zingen, maar ik heb niet zo’n liefde voor muziek als dat andere mensen soms hebben. Ik vind muziek gewoon leuk, maar niet zo dat ik altijd, elk moment van de dag muziek op moet hebben.

Heb je weleens een huilbui gefaket?

Nee, eerlijk gezegd niet. Ik wist niet eens dat het een optie was eigenlijk. Ik huil niet graag en al helemaal niet in het bijzijn van anderen, dus waarom zou ik het dan expres doen?

Werk je graag samen of liever alleen?

Heel veel liever alleen! Ik wil op mezelf kunnen rekenen tijdens een opdracht en ook mezelf de schuld kunnen geven als er iets mis gaat, niet een ander. Ik wil niet afhankelijk zijn, gewoon lekker zelf weken. Alleen is samenwerken wel vaak een stuk gezelliger!

Voor welke fout straf je jezelf nog steeds?

Geen, eigenlijk. Ik heb mezelf van alles vergeven en ik blijf ook zo min mogelijk hangen in het verleden. Wat gebeurd is, is gebeurd, dus dan is het ook gewoon klaar!

Welke verliefdheid snap je niet van jezelf?

Tsja, ik denk dat we allemaal wel eens fouten hebben gemaakt op liefdesgebied. Soms kan ik me niet voorstellen dat ik iemand echt heel leuk vond, maar ach. Net als hierboven: ik heb het mezelf allemaal vergeven.

Sta je genoeg stil bij het leven?

De laatste tijd steeds vaker. Het is belangrijk om in het hier en nu te leven, maar soms vergeet ik dat even. Ik ben er wel steeds meer mee bezig, dus ‘genoeg’ misschien nog niet, maar daar komen we wel!

Voel je je bij sommige mensen heel onzeker?

Ja! Ik weet me vaak geen houding te geven bij nieuwe mensen, dan voel ik me heel onzeker. Maar gelukkig weet ik dit uit eindelijk weer bij te trekken en voel ik me weer zekerder!

Ben je gevoelig voor autoriteit?

Ik wil liever niet dat een ander de baas over mij speelt, als dat met de vraag bedoeld wordt. Ik wil liever leiden dan geleid worden. Maar soms is het ook wel fijn om even niet voorop te staan en om even te luisteren naar een ander!

Ben je graag alleen?

Ja, vaak wel. Niet te lang, ik houd wel van mensen en van gezelschap, maar ik kan ook goed op mezelf zijn. Ik heb vaak genoeg te doen en ik kan heerlijk genieten van lezen, bloggen en muziek luisteren, alleen!

Waarmee kwam je voor jezelf op?

Ik moet vaak voor mezelf opkomen, omdat mensen het nodig vinden om over anderen heen te lopen. Ik moet vaak mijn passie verdedigen en mijn werk op school heeft ook vaak wat steun nodig. Dat is nou eenmaal zo, maar ik ben blij dat ik het kan!

 

Welke vraag wil jij beantwoorden?

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken