1000 Vragen

1000 Vragen Aan Jezelf #10

Als je meerdere blogs volgt, is het je vast niet ontgaan. Het tijdschrift Flow (een aanrader trouwens, héél leuk om te lezen!) bracht een tijdje geleden een boekje uit met 1000 vragen aan jezelf. Lieke van Make It Personal kwam met het geniale idee om deze vragen in te vullen op haar blog en tegenwoordig doen veel meer bloggers dit met plezier. Ik vond dat ik hier niet mee achter kon blijven, omdat ik mezelf hierdoor weer beter leer kennen en omdat jullie hierdoor een kijkje kunnen nemen in mijn brein. Klinkt dat niet tof?!

1000 Vragen Aan Jezelf

[Note: ik heb deze foto overgenomen van Lieke’s blog (Make It Personal). Alle fotorechten gaan uit naar haar.]

 

Wanneer was je het allergelukkigst?

Ik was echt enorm gelukkig op de boot met Estelle Maskame (van de DIMILY-trilogie), toen ik daar zat met mijn goede vrienden met lekker weer op het water… Dat was echt heel erg tof. Maar ik was ook heel gelukkig op Foodloversweekend afgelopen april met mijn beste vriendinnen!

 

Met wie ben je graag samen?

Ik vind het supertof om met mijn vriendinnen en mijn familie te zijn, maar ik ben ook graag alleen. Dan kan ik lekker een boek lezen of lekker niets doen zonder dat iemand daar iets van vindt!

 

Wil je alles verklaren?

Ja, vaak wel. Ik probeer altijd uit te leggen waarom ik iets doe of heb gedaan, terwijl dat soms niet eens nodig is. Waar komt het vandaan? Hoe kon dit gebeuren? Dat soort vragen spelen dan snel door mijn hoofd. Maar gelukkig kan ik ook steeds vaker loslaten!

 

Wanneer heb je voor het laatst je angst opzijgezet?

Deze vakantie gingen we wandelen in een heel hoog natuurgebied en ik moest een lang stuk lopen op de rand van een afgrond en ik was heeeeel bang. Maar gelukkig heb ik het gedaan en overleefd, dus toen was ik wel even trots op mezelf!

 

Wat is je grootste jeugdzonde?

Ik heb vroeger nooit Harry Potter gelezen. Shame on me, I know.

 

Wat weiger je te begrijpen?

Zo veel! Bijvoorbeeld hoe mensen zo tot waanzin gedreven kunnen worden en iemand hierdoor om het leven kunnen brengen, of waarom mensen blijven roken terwijl ze niet eens geld hebben om een boterham te kopen. Maar vooral: waarom blijft lezen zo’n slecht imago hebben? Het is niet saai! Het zijn geen dingen die ik weiger te begrijpen, maar lastig vind ik het wel.

 

Welke anekdote over jezelf hoor je nog vaak?

Hoe slecht mijn Engels was toen ik in Polen op vakantie was met mijn vriendinnen en zij mij de hele tijd mijn best hebben laten doen terwijl IK DE WEG AAN HET VINDEN WAS. Ugh. Hahaha.

 

Welke dag in je leven zou je willen overdoen?

Niets, denk ik. Alles loopt zoals het loopt, daar moet juist niets aan veranderd worden. Uit eindelijk komt alles wel weer goed.

 

Heb je liever meer tijd of meer geld?

Dat vind ik altijd zo’n moeilijke vraag! Ik denk liever meer tijd, want daardoor kan ik meer werken en heb ik het allebei!

 

Zou je willen weten wat de toekomst je brengt?

Nee! Absoluut niet! Ik vind het juist tof dat ik niet alles weet wat er komt, dus laten we dat maar zo houden!

 

Kun je goed je grenzen aangeven?

Soms. Ik kan soms wel aangeven wat ik wil en wat niet, maar vaak cijfer ik mezelf weg om een ander gelukkig te maken. Ik vind het vaak wel lastig, maar ik doe mijn best om te leren hoe ik dit beter kan doen. Ik denk dat uit eindelijk iedereen daar gelukkiger van wordt.

 

Ben je ooit in een gevaarlijke situatie terechtgekomen?

Ik zat ooit opgesloten op de wc bij een restaurant, telt dat ook…?

 

Heb je een tic?

Nee, volgens mij niet. Wel heb ik gedachten die bijna dwangmatig te noemen zijn. Zo moet ik skittles en dergelijke altijd op kleur eten, moet ik altijd met mijn linkervoet de trein of bus uitstappen en moet ik, als ik een boek open, altijd eerst volledig door het boek bladeren voor ik erin kan beginnen.

 

Is geluk een doel of een momentopname?

Zo, dat is een goede vraag! Ik denk geen van beiden. Of misschien juist allebei wel. Ik ben op dit moment gelukkig, maar op het moment dat ik niet gelukkig ben, streef ik naar geluk. Dus in dat opzicht is het allebei waar!

 

Met wie wil je je laatste minuten doorbrengen?

*insert cheesy book-love*

 

Heb je een missie in je leven?

Zo veel mogelijk boeken lezen! Haha, nee. Ik heb geen echte missie, ik wil gewoon gelukkig zijn en blijven, op welke manier dan ook!

 

Ben je aan iets verslaafd?

… Ik denk dat iedereen het antwoord hier wel weet… Lezen!

 

Welk overlijden heeft je het meest aangegrepen?

Eigenlijk nog geen. Ik was heel verdrietig toen de moeder van mijn stiefvader overleed, en verder zijn er niet heel veel mensen overleden in mijn omgeving!

 

Hoe zou de titel van jouw autobiografie luiden?

‘Chantal: een gids over het geluk vinden als je niet eens weet wat je wil met je leven’.

 

Hoeveel lijk je al op wie je wilt zijn?

Ik wil mezelf zijn, niet op iemand lijken. Dus dan lijk ik als het goed is 100% op mezelf!

 

Wanneer moet je een relatie beëindigen?

Als er geen uitzicht meer is op een toekomst. Niet als de vonk weg is, want die kan oplaaien. Maar als je geen enkele weg ziet om de toekomst te vullen met die persoon, dan is het klaar.

 

Hoe belangrijk is je werk?

Ligt er aan welk werk. Mijn bijbaan vind ik niet heel belangrijk (tuurlijk wel wat, maar school is belangrijker), maar mijn werk later zal ik een stuk belangrijker vinden!

 

Wat had je graag goed willen kunnen?

Hardlopen! Maar wie weet komt dat vanzelf nog!

 

Maakt geld gelukkig?

Geld niet, maar de boeken (en thee) die je daar van kan kopen wel! Nee, maar geld maakt eerlijk gezegd wel gelukkig. Je kunt gewoon net wat beter ademen als je bankrekening een getal met vijf nullen bevat!

 

Welke vraag wil jij beantwoorden?

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

1 Reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Met wie wil je je laatste minuten doorbrengen? Ik kan mij goed bedenken dat he dat hebt ingekort, haha. En voor de harry potter serie: het is nog niet te laat!

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken